Karla Lagerfeld u svađi sa debeljucama

Piše: Redakcija

Francusko udruženje punašnijih žena podnijela je tužbu protiv 80-godišnjeg njemačkog modnog dizajnera Karla Lagerfelda nakon njegovih izjava o povećim, a posebice okruglim ženama s oblinama koje nemaju šta raditi na modnim pistama.

Udruga Lijepa, okrugla, seksi i s tim sam OK optužuje dizajnera Chanela za klevetničke i diskriminatorske izjave. Danas nas on vrijeđa, a tko će to biti sutra, pitaju se i upozoravaju da su djevojke nesigurne u sebe i da su spomenuti komentari za njih strašni, posebno kada dolaze od slavnih ljudi, prenosi Hina.

Betty Aubriere, predsjednica udruge, konstatira da diskriminacija punašnijih žena i muškaraca polako zahvaća društvo i na bezbroj neupadljivih načina, od toga da u filmovima nema slavnih osoba koje nose veći konfekcijski broj do diskriminacije na radnome mjestu.

Aubriere također želi promijeniti uvriježeno mišljenje da su pretili uvijek sami krivi za prekomjernu težinu. Ističe kako nije točno da su punašni u pravilu neumjereni izjelice, već da i genetika tu ima svoju ulogu.

Inače, modni dizajner često komentira one koji nose veću odjeću od veličine 0 ili 1. Pjevačicu Adele nazvao je malo predebelom.

Sviđalo mu se i kada je netko prvu damu SAD-a upitao nije li joj suknja preuska, sugerirajući da joj je pozadina prevelika, a na tjednu mode u Tokiju primijetio je da su Japanci postali veći. Također je ustvrdio da u Francuskoj, njegovoj drugoj domovini, zdravstveni sustav puca zbog troškova za liječenje bolesti uzrokovanih debljinom.

Dizajner i fotograf uvrijeđen komentarima na račun mršavica podsjeća da je i sam uložio trud kako bi smršavio jer želi stati u traperice broj 30. Goleme žene koje sjede ispred televizora i trpaju u sebe kilograme čipsa govore da su manekenke ružne. Moda, to je san i čarolija, dodao je.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti