Ina Soltani: Bosanka koja odijeva zvijezde Hollywooda

Piše: Redakcija

Ina Soltani, dizajnerica koja godinama gradi uspješnu karijeru u Americi, prije nekoliko dana otvorila je Style Fashion Week u Los Angelesu. Predstavila se novom proljetnom kolekcijom.

– Čast je otvoriti Los Angeles Fashion Week. Ova manifestacija prvi put je održana u L.A. LIVE, Nokia teatru. Bio je to izuzetan događaj i velika privilegija. Organizatori su insistirali da moj fashion show bude prvi. Prema njihovom mišljenju, upravo sam ja osoba koja uistinu predstavlja modnu scenu Los Angelesa, kolekcijom koja je inspirirana Hollywoodom i crvenim tepihom. Atmosfera je bila euforična. Los Angeles je grad gdje u publici sjede značajne ličnosti i samim tim ste uvijek pod svjetlom reflektora, ali i kritičkim okom predstavnika medija.

Većina kolekcija koje kreativna Sarajka predstavlja na sličnim događajima odaje počast zlatnim godinama Hollywooda i glamuru u punom smislu te riječi. Pitamo je da li je to njena misija u svijetu mode?

– Moja proljetna kolekcija posvećena je zlatnim godinama Hollywooda. To je  značajna epoha u kojoj je nastala vječna inspiracija za modne kreatore. Žene koje su simboli te ere su Ava Gardner, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Veronica Lake, Katharine Hepburn i druge ikone stila. One su zanimljive, ne samo načinom odijevanja, nego i karakterom. Tad je i nastao fenomen filmske dive. Glamur je, prema mom mišljenju, upravo dostojanstvo s kojim žena nosi model i jedinstven šarm koji posjeduje. Zlatna era to i predstavlja. Individualnost u svakom smislu i lični pečat cijeloj priči čine stil. Mislim da to nedostaje savremenoj ženi, koja zaboravlja da šarm ne donosi samo ono što odjenete, nego i način na koji to nosite. Zbog toga se moja couture kolekcija i zove “A Tribute to Hollywood”.

Ina ima veoma poznate klijente. U njenom studiju u centru L.A. na konsultacijama i probama su redovno Kristen Stewart, Miley Cyrus, Katy Pery, Lindsey Lohan, Emily Blunt, Jaime Alexander, Cheryl Cole, Jessica Biel, Kim Kardashian, Lucy Liu, Eva Longoria, Fergie, Carrie Underwood i druge zvijezde.

Kompletan tekst možete pročitati u print izadnju Magazina AZRA ( br.870)[nggallery id=323]

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti