Snažno antitumorsko djelovanje ekstrakta maslačka

Piše: Redakcija

Onkolog dr. Caroline Hamm, koja radi u Regionalnoj bolnici Windsor u kanadskoj provinciji, primjetila je kako se popravlja stanje nekolicini pacijenata oboljelih od raka koji su pili čaj od korijena maslačka. Zanimalo ju je da li je to slučajno ili se u tome nešto krije, pa je zamolila kolegu biohemičara Siyaram Pandeya sa Univerziteta Windsor da prouči da li u ekstraktu korijena maslačka ima nečega što bi bilo korisno protiv raka.

On i dr. Hamm su sa zaprepaštenjem ustanovili kako su ćelije leukemije natjerali na apoptozu, genetsko samouništenje ćelija pri kojem se ne oštećuju zdrave ćelije. Daljnjim eksperimentiranjem su utvrđeni slični rezultati s ostalim tipovima ćelija raka, a na miševima nisu zapažene nuspojave nakon korištenja ekstrakta korijena maslačka.

Početna odobrena sredstva za njihovo istraživanje u iznosu od 60 000 dolara su povećana za još 157 000 dolara, tako da su ukupna sredstva za istraživanje iznosila 217 000 dolara. Sva sredstva su došla od privatnih donatora bez veza s farmaceutskom industrijom ili vladom.

U aprilu 2012. godine Hamm i Pandey su zatražili od kanadskih regulatornih organa odobrenje za početak kliničkih ispitivanja. No velika je vjerojatnost kako će ovo istraživanje u tišini nestati ako farmaceutska industrija ne nađe načina kako sintetski reproducirati antitumorske sastojke maslačka.

Ovakva vrsta nezainteresiranosti se već dogodila u Kanadi, u slučaju liječenja raka pomoću dikloroacetata (DCA), kad je ustanovljeno kako taj jeftini generički lijek za metaboličke poremećaje učinkovito regenerira i vraća u normalu ćelija raka.

Ne treba očekivati kako će onkolozi preporučavati čaj od maslačka kao lijek za rak, jer prirodna rješenja se ne mogu patentirati, a ako se ne mogu patentirati, farmaceutska industrija ne može zaraditi velike količine novaca. I zato nema interesa za ovakve lijekove.

Dr. Hamm je možda čula, prije nego što je započela sa svojim istraživanjem, za slučaj John DiCarla. DiCarlova leukemija je neuspješno liječena agresivnim tretmanima, da bi ga zatim poslali kući da umre. Neko mu je preporučio da isproba čaj od maslačka, i u roku od nekoliko mjeseci rak je nestao. Imao je 72 godine kada su nalazi u bolnici potvrdili kako više nema leukemiju.

Tu je i dramatična priča poljoprivrednika s američkog Srednjeg zapada koji je u dobi od 80 godina liječio svoj bolni rak na prostati pomoću praška od korijena maslačka. Upute za spravljanje praška je objavio u lokalnim novinama, nakon čega je nekolicina ljudi na taj način uspješno izliječila različite vrste raka. Upute su u potpunosti kopirane, zajedno s pravopisnim i gramatičkim greškama, i objavljene na internetu.

George Cairns, poljoprivrednik koji je napisao te upute, upozorava kako se spravljanje praška od maslačka mora napraviti tačno po uputama. Kupljeni prašak od maslačka ne funkcionira. Cairns tvrdi kako je pola čajne žlice u vodi ili soku dnevno dovoljno za potpuno izliječenje raka u roku od nekoliko mjeseci.

Jedna vrsta prirodnog liječenja funkcionira kod nekih ljudi, ali važno je primjeniti dva do tri prirodna protokola za liječenje raka. Preporuča se izbjegavanje šećera, obrađene hrane i mesa. Osnovni režim prehrane pri liječenju raka je vegetarijanski i organski uz ispijanje prirodno spravljenih sokova i detoksikaciju.

Izvor: naturalsociety.com

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti