Atraktivna uprkos godinama: Michelle Pfeiffer proslavila 60. rođendan

Piše: Redakcija

Mnoge će iznenaditi podatak da je holivudska glumica Michelle Pfeiffer proslavila, ni manje ni više, nego 60. rođendan. Uprkos aktivnoj glumačkoj karijeri, tokom koje je četiri decenije nizala zavidne glumačke uspjehe, Mišel nikad nije dopustila da joj slava udari u glavu.

Čak tri puta bila je nominirana za najprestižniju filmsku nagradu Oskar, koja joj je svakog puta za dlaku izmakao. Ipak, osvojila je niz drugih priznanja, među kojima i Zlatni globus za glavnu žensku ulogu u filmu “Fantastična braća Baker”.

To što je danas svjetski poznata glumica, Mišel može da zahvali svojoj neobuzdanoj mladosti. Često se u intervjuima prisjeća mladosti tokom koje se ponašala kao prava buntovnica. Sve je to možda činila u inat ocu, koji je bio jako strog i konzervativan.

Njegov odgoj kod Michelle je uvijek nailazio na otpor. Michelle je izjavila da je pravi horoskopski Bik – tvrdoglava, jaka, ali zdravog razuma. Rođena je 1958. u Kaliforniji, u gradiću Santa Monica, 50 kilometara udaljenom od Los Angelesa.

Danas jedna od najatraktivnijih glumica, koja se nekoliko puta našla na vrhu lista najpoželjnijih žena svijeta, nije se oduvijek smatrala ljepoticom. Naprotiv, Michelle za sebe kaže da je u djetinjstvu hodala kao patka i imala ogromna usta, zbog čega je zaradila nadimak ‘kornjača’.

Uvijek je bila najviša djevojka u razredu. Michelle za sebe kaže da je bila pravi “mangup”, pa se i tukla s dječacima. Upravo iz tog razloga nije znala da se ponaša u muškom društvu i nikad nije odlazila na izlaske iako su i najpopularniji momci u školi pokušavali da je osvoje.

U školi je samo na časovima glume pokazivala interes, pa joj je i sam profesor savjetovao da bi mogla da se okuša kao glumica. Glumački debi ostvarila je u TV seriji “Fantasy Iceland”, u kojoj se pojavila kao praznoglava plavuša i izgovorila samo jednu repliku.

U to vrijeme Mišel je angažmane dobivala uglavnom na račun svog izgleda, pa je često snimala reklame u vrućim hlačama, ističući svoje obline.

– Drogu sam otkrila i uživala sam u opijatima još u srednjoj školi. Punih deset godina, koliko sam živjela u Los Angelesu, koristila sam razne opijate, no vrlo brzo nakon što sam se odselila, očistila sam se. Tokom dvadesetih živjela sam na dvije kutije cigareta i dijetalnim sokovima – rekla je glumica.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti