Angelina Jolie snima film o najboljem sportisti ikada

Piše: Redakcija

Glumica Angelina Jolie najavila je da će uskoro početi snimanje filma “Bright Path: The Jim Thorpe Story”, a riječ je o životu “najsvestranijeg i najboljeg sportiste ikada”., koji se bavio “svim i svačim” tokom svog života. Kaže da je počastvovana što će raditi na jednom ovakvom projektu.

– Imala sam tu čast da upoznam Billa Torphea, njegovog sina, kao i neke članove plemena kojem je Jim pripadao – kazala je.

Predstavinici plemena kažu da će ovim filmom pokazati publici ko su oni i šta znači njihova borba. Jima će igrati glumac Martin Sensmeier.

O životu Jima Torphea se malo zna. Smatra se da je rođen 1888. u mjestu koje se zove Prag negdje u Ohaju. Njegova krv je indijanska, a ime s kojim je rođen je Va-to-huk, što znači “onaj koji osvjetljava put”. Bez majke je ostao rano, pa je otac preuzeo brigu o njemu. Kasnije je između njih bilo nesuglasica, jer je Jim bio lud za sportom, ali ne i školom. Na kraju su ipak uspjeli da nađu zajednički jezik i Jim je uz pomoć sporta dobio stipendiju za koledž i završio ga.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti