Pjevač otkrio tajnu: Šta je Tito rekao Zdravku Čoliću

Piše: Redakcija

Zdravko Čolić u intervjuu za srbijanski Nedeljnik otkrio je kako je izgledao jedan njegov susret s Josipom Brozom Titom kad je kao mladić nastupao na Brijunima sa svojim Lokicama.

– To da vojnik pjeva Titu na Brijunima nije baš bila česta pojava. Poslije mjesec i pol dana u vojsci zove me ekipa iz Doma armije da nastupim pred Titom. Nastupili smo nakon njegovog novogodišnjeg govora – djevojke u trikoima, Lokice, i ja u uniformi i kratko podšišan. Tito nam je svima čestitao Novu godinu-ispričao je Čolić.

-Pjevačica Sandra Kulijer iz Banjaluke ga je poljubila i namjerno ostavila ruž na njegovom obrazu, a onda ga obrisala. A Tito joj kaže: ‘Navikao sam ja.’ A meni je dobacio: ‘Dobro je tebi, vojniče, vojska na zaduženjima, a ti s djevojkama u trikoima i pjeva se.’ Ali to je bilo njegovo zezanje. Sve to je bilo krajnje pozitivno1- prisjetio se popularni Čola.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti