Lejla Filipović: Pomoću MBS sistema otkrila sam svoje slabe tačke u tijelu

Piše: Redakcija

Njega kože

– Na njegu kože trošim onoliko vremena koliko je potrebno za najosnovnije stvari, a to je, zapravo, malo. Umivanje, nanošenje kreme ili seruma i navečer obavezno skidanje šminke, a potom isti proces: serum, krema. Ponekad navečer lice poprskam izvrsnim tonikom Dr.Hauschka. Prema holističkom pristupu u njezi kože, navečer ne bismo trebali stavljati nikakve kreme na lice. Navodno, kožu treba pustiti da diše jer se po noći najbolje obnavlja, a mi je zagušujemo kremama. O tome se vode razne polemike, jer dermatolozi i farmaceuti nisu baš s tim saglasni.

Teško je uz sve te silne proizvode s kojim nas konstantno “bombardiraju” znati koji su najbolji. Znam samo da sam isprobala razne kremice (jeftinije i nešto skuplje) i ne vidim neku razliku. Nastojim birati proizvode na prirodnoj bazi. Nekad sam koristila isključivo samo jednu kozmetičku kuću (Dr. Hauschka), a sad kombiniram svašta i zadovoljna sam.

Profesionalne kozmetičke usluge ne koristim onoliko koliko bih trebala. Idem samo na pedikuru i, ponekad, manikuru. Mnogo je tretmana što za lice i za tijelo, ali za sve to treba jako puno vremena, a i novaca. Jako volim masaže, ali i na njih rijetko idem. Mislim da ću nešto promijeniti kad je o tome riječ.

lejla filipovic1

Serumi za dnevnu njegu lica

Svakodnevno koristim “Biobazinu” exclusive kremu s ozoniziranim arganovim uljem, “Nikel” serum sa smiljem (za područje oko očiju) i Ingea revital serum s propolisom i biljnim hidrolatima.

Njega kose

– Obično odem na frizuru jednom sedmično, a ponekad i dva puta. Svakog mjeseca odlazim na farbanje, a na šišanje svakih nekoliko mjeseci.
Već dugo sam vjerna Keuneovoj liniji “So Pure”. To su proizvodi za njegu kose na bazi prirodnih sastojaka: ekstrakti bilja i eterična ulja. Ne sadrže umjetne boje, parabene, sulfate. Svi proizvodi sadrže organsko Arganovo ulje. Iz linije “moisturizing” koristim šampon, regenerator i masku. Šampon divno miriše i kod nas doma ga svi koristimo. Otkriće godine mi je organsko arganovo ulje, njeguje kosu, daje sjaj i glatkoću.

Neostvarena frizura

– Teško da više imam neostvarenih želja kad je riječ o frizurama. Već sam pet godina Keuneovo zaštitno lice i isprobali smo mnogo toga. Jedino još nisam imala kratku kosu, a mislim i da neću.

Make UP

– U mom neseseru se trenutno nalaze: korektor (Diorskin-skulpt), maskara (Max Factor), rumenilo (Chanel), sjajila (Lancome i Clinique-Chubby Stick), krema za ruke (L’Occitane). Dnevni make-up ne bih mogla zamisliti bez korektora i rumenila. Vjerujem raznim kozmetičkim brandovima, ali u mojoj beauty torbici najviše su zastupljeni “Dior”, “Chanel”, “Mac”. Trenutno je BB krema zamijenila puder i to “Dior Hydra Life”.

Prvo šminkanje

– Počela sam se šminkati pred kraj srednje škole. Nisam nikad koristila puder, ali tada je bila moderna crna olovka oko očiju i smeđa olovka oko usta. Tada nam je to bilo super, a sad mi je smiješno.

Moja top tri parfema su: D&G (L’Imperatrice), Chloe (Love), Gucci (Guilty)

 

Zdravlje

Nastojim se koliko-toliko zdravo hraniti, piti mnogo vode, čajeva, vježbati.

Sa sezonskim prehladama obično prođem veoma dobro, ali nekad me ne zaobiđu. Pazim da cijela porodica tokom godine uzima prirodne proizvode za imunitet. Ujutro suprug i ja uzimamo cijeđeni limun s toplom vodom i pravim nam svima cijeđene sokove od voća i povrća. Kao dodatke prehrani mnogo koristim med, đumbir i ulje crnog kima (čurekot).

Trošimo mnogo meda, a i čajeva. Kod porodice Krešić iz Čapljine već godinama uzimamo divan med, čajeve i ostale pripravke od meda. Moj favorit je med od kadulje, a djeca mi već nekoliko godina piju njihov sirup od meda i iglica bora. Odličan je za imunitet. Moram ovdje spomenuti i odličnu kozmetiku “Ingea”, isto od porodice Krešić. Proizvode razne kreme, pilinge, ulja, sapune sve od prirodnih supstanci. Koristim puno kozmetiku za lice i tijelo, a i za svaku su preporuku.

Eko hrana

– Sigurno je bolja od komercijalne, ali i skuplja. Brine me jedino da li se kod nas provode kontrole, proizvodi li se to stvarno na način na koji bi trebalo. Kupujem isključivo na pijaci i izbjegavam kupovati voće i povrće u supermarketima. Kod nas sad ima popriličan broj raznih gospodarstava s odličnim povrćem, voćem, a i mesom, pa nabavim ponekad i od njih.

Za mentalno zdravlje razgovaram sa suprugom, igram se s djecom, mislim pozitivno, čitam, vježbam

FIZIČKA VJEŽBA

– Nisam sportski tip, ne pratim sport, ali uz moja tri dečka sam naučila ponešto o nogometu…(smijeh). Vježbam dva-tri puta sedmično s trenericom Martinom Mavrin-Jeličić. Najbolje rezultate sam ostvarila kroz MBS sistem, koji me vodio kroz preciznu dijagnostiku, gdje sam otkrila svoje slabe tačke u tijelu. Tek nakon što sam ih otklonila, krenula sam s treninzima. Nakon svakog sam vidjela rezultat, mišići su mi čvršči i izduženiji, a bolovi u leđima otklonjeni. Principi MBS-a temeljeni su na naučnim dokazima i praksi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti