Pokušava se sakriti od dugova, sudova i bankrota: Boris Becker postao diplomata u Africi

Piše: Redakcija

Teniska legenda Boris Becker pozvao se na diplomatski imunitet kako bi izbjegao novu tužbu zbog dugova.

Jedan je od najboljih tenisera svih vremena tvrdi da ga je Srednjoafrička Republika postavila za diplomatu, čime je zaštićen od svih tužbi. Ili bar on tako misli.

– On pokušava okrenuti novi list u svom životu – piše njemački Bild.

Z njemačke medije Izjavio je da se poziva na diplomatski imunitet “kako bi ova farsa što prije završila” te da mu je proglašenje bankrota nanijelo ogromnu štetu.

Srednjoafrička Republika proglasila ga je sportskim i kulturnim  atašeom u EU, a njegov pravni tim  tim ističe kako je zaštićen od svih legalnih procedura iz bilo koje zemlje, dokle god nosi status prepoznatljivog diplomatskog predstavnika.

Becker je prošle godine i službeno bankrotirao, a privatnoj banci Arbuthnot Latham duguje čak 61 milion dolara. Sada se od njega potražuju i ostala dugovanja.

-Boris Becker od 21. juna 2018. biti oslobođen ličnog bankota. Diplomatski imunitet ne dotiče se njegovog bankrota. Niti sada niti u budućnosti. Kada bi i dobio neku diplomatsku misiju, to mu ne bi mnogo pomoglo kada je njegov bankrot u pitanju – kaže Bildov izvor iz londonskog suda koji kontrolira finansije nekada velikog, ali rastrošnog teniskog asa.

 

Pročitajte još