Kako izbjeći jutarnji umor: Započnite njegu noć prije

Piše: Redakcija

 

Koliko puta vam se desilo da morate uključiti alarm sat prije polaska i to sve zbog ljepote? Kako ne biste imali onaj tmurni jutarnji izgled, umor, otečenost lica, podočnjake i kožu bez sjaja, potrebno je pripremiti njegu noć prije. Kad spavate s make up-om, kao da molite lice da vam podari bore. Dekorativna kozmetika plus zagađenje iz zraka koje akumulirate tokom dana usađuje se u vaše pore, te razbija kolagen i elastin. To ubrzava proces starenja i ostavlja vas sa sitnim borama. Zato ne zaboravite pomoći koži da odmori tako što ćete skinuti šminku i koristiti hidratantnu kremu svaku večer prije spavanja.

Također, dovoljno je da kratku, ali efektnu beauty rutinu započnete večer prije i na taj način pripremite kožu za novi dan. Noćna krema, maska i proizvod za čišćenje lica su sve što vam je potrebno. Očistite lice, te prilikom nanošenja kreme uradite masažu, koja će utjecati na cirkulaciju, nakon čega će vaše lice ujutro izgledati sjajno i zdravo. Masku koristite dva puta sedmično za kompletnu revitalizaciju kože, dok noćnu kremu treba da nanosite svake večeri pred spavanje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti