Tom Cruise odustao od tužbe vrijedne 50 miliona dolara, njemački izdavač mu se izvinuo zbog naslova da je napustio kćerku Suri

Piše: Redakcija

Glumac Tom Cruise odustao je od tužbe vrijedne pedeset miliona dolara protiv njemačke medijske kompanije Bauer, koja izdaje časopise “Life & Style” i “InTouch Weekly”, koji su objavljivali informacije da je Tom nakon razvoda od Katie Holmes napustio kćerku Suri.

Podsjećamo, Cruise je podnio tužbu u oktobru 2012., nakon što su Bauerovi magazini u svojim člancima optužili pedesetjednogodišnjeg glumca da je napustio sedmogodišnju kćerku.  On je tom prilikom kazao da su navodi novinara kako je on umjesto kćerke izabrao scijentologiju (kontroverzni religijski pravac kojeg mahom prakticiraju bogati i slavni), odvratni.

Suđenje po ovoj tužbi trebalo je biti održano u junu 2014. godine. Na sudskim saslušanjima Tom je odlučno negirao da je na bilo koji način, fizički, emotivni, finansijski i svaki drugi, izbacio kćerku iz svog života.

Iako su iskazi trebali biti tajni, američki mediji su uspjeli doći do informacija. Tako je postalo jasno da je scijentologija bila jedan od razloga zbog kojeg je Katie Holmes odlučila od Toma zatražiti razvod. Kćerku je svim silama željela zaštiti od scijentologije.

Cruise je tada naveo da Suri nije prakticirala tu religiju, za razliku od Katie, koja je i prije vjenčanja i tokom šest godina njihovog braka prakticirala scijentologiju. Njihovu crkvu je napustila tek kada je podnijela zahtjev za razvod.

I umjesto sudske parnice Cruiseovi  advokati, kao i pravni zastupnici kompanije Bauer,  iznenada su se prije nekoliko dana dogovorili o odbbacivanju tužbe. Glumcu je na kraju, navodno bilo dovoljno samo izvinjene časopisa za ono što su pisali o  njemu. Prema ovoj nagodbi svako plaća svoje troškove i advokatske honorare, javlja Reuters.

Glumčev advokat je izjavio da su holivudski glumac i Bauer riješili spor, kao i da njemački izdavač nikada nije namjeravao da napiše da je Tom prekinuo svaku vezu sa kćerkom, te da žale ako je neko izvukao takav zaključak iz onoga što su oni objavili. Tom prilikom je naglasio da su uslovi nagodbe povjerljivi i da se o njima javnost neće obavještavati.

 

Pročitajte još