Šta to nedostaje Disneyevim princezama

Piše: Redakcija

Da Disneyeve princeze nisu baš najrealističnija bića na svijetu, svima je dobro poznato. Osim što uvijek imaju tanak struk, goleme oči i bujnu kosu, nedavno je primijećeno da neke poput Pepeljuge nemaju ni uši. No uši nisu njihov jedini manjak, ako se bolje zagledate, vidjet ćete da nemaju ni nokte na rukama, piše Index.hr.

Sad nam se crtići više čine kao horori u kojima neko glavnim junakinjama reže uši i čupa nokte.

Nije nikad objašnjeno zašto su animatori odlučili nacrtati žene bez noktiju, ali pretpostavlja se da je riječ o smanjivanju vremena i troškova koje bi uzrokovalo crtanje noktiju baš svakoj sceni. Tu teoriju podupire i nekadašnja izjava Walta Disneyja da Mickey Mouse ima samo četiri prsta. I kod Disneyjevih princeza se u pojedinim scenama može vidjeti da im nedostaje prstiju.

Ipak, postoje ambiciozni animatori koji su u pojedinim scenama crtali nokte, no oni bi kasnije opet nestali s princeze. Nisu one jedine bez noktiju, nisu ih imali ni muški likovi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti