Sin poznatog pjevača udavio se u bazenu

Piše: Redakcija

Jedan od trenutno najpopularnijih pjevača u Africi, Oladapo Daniel Oyebanjo koji nastupa pod umjetničkim imenom D’Banj, saopćio je da se u njegovoj porodici dogodila stravična tragedija.

Sinčić pjevača, Daniel III, udavio se u bazenu porodične kuće u Lagosu, prenosi “Metro”. Nesreća se dogodila samo dvije nedjelje nakon što su D’Banj i supruga Didi mališanu proslavili prvi rođendan.

Afrobeats star D'banj mourns death of baby after son drowns in swimming pool

Porodica slavi dječakov prvi rođendan

U trenutku nesreće, pjevač je bio na putu ka Los Angelesu gdje je trebalo da se pojavi na dodjeli BET nagrada. Pošto je vijest primio odmah po sletanju u Ameriku, krenuo je nazad za Nigeriju, a strašnu vijest otkrio je njegov kolega sa afrobeats scene, koji je primio nagradu za najboljeg međunarodnog izvođača.

https://www.instagram.com/p/Bj-McNNDLwT/?taken-by=iambangalee

– Ovu nagradu posvećujem našem bratu koji je za sve nas utabao put. Moje saučešće – rekao je Davido na pozornici.

D’Banj je jedan od trenutno najpopularnijih aftobeats izvođača, objavio je četiri albuma i važi za najbogatijeg muzičara u Nigeriji. Muzikom je počeo da se bavi nakon prve porodične tragedije, kada je njegov sedamnaestogodišnji brat poginuo u avionskoj nesreći.

https://www.instagram.com/p/BjEhAw2hAQt/?taken-by=iambangalee

Pjesma “Oliver Twist” je među njegovim najvećim hitovima.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti