Maja Milinković: Bila sam narandžasta, crvena, ljubičasta….

Piše: Redakcija

Njega kože

Na njegu kože ne trošim mnogo vremena, Majka priroda me nadarila lijepom i neproblematičnom kožom. Radim ono najosnovnije. Obavezno nanesem mlijeko za tijelo nakon svakog tuširanja, lice umivam hladnom vodom, ponekad koristim tečni sapun s granulama za čišćenje I, nakon toga, obavezno na lice nanosim laganu hidratantnu kremu. Jednom u 15 dana stavim masku za čišćenje i hidrataciju lica. Njegu kože kod kuće ne bih mogla zamisliti bez “Nivea” hidratantne kreme za lice, kao i njihovog mlijeka za tijelo.
Od profesionalnih usluga najviše koristim usluge frizera, šminkera i masera. Neko vrijeme sam odlazila kozmetičaru, međutim, moja koža je na te tretmane burno reagirala.
Najviše novca dajem za njegu kose, kože i za make-up, ali to je sve u granicama normale.

maja milinkovic novo1

Otkriće godine

Kreme za hidrataciju koristim svakodnevno, a otkriće godine mi je “Celton” krema od puževe sluzi. Možete je kupiti u apoteci, a uklanja sve nepravilnosti na koži (crvenilo od akni).

Njega kose

Frizera posjećujem jedanput sedmično, a prema potrebi i više, ukoliko to zahtijeva moj posao.
S frizurama i bojama kose sam mnogo eksperimentirala, od crnke do plavuše, od “keca” do duge kose. Bila sam narandžasta, crvena, ljubičasta. Već neko vrijeme sam prirodna brineta i s ovom bojom sam najzadovoljnija.

Frizerski fijasko

Imala sam veliku želju da se ofarbam u plavo i nagovorila sam svog frizera Adu Karišika da to učini. On je to odlično uradio, ali po završetku trosatnog tretmana sa žaljenjem sam konstatovala da mi se ne dopada plavuša u ogledalu. Narednog dana sam se prefarbala u tamno ljubičastu. Ali, ne bih to nazvala fijaskom. Ne znaš dok ne probaš.

Make UP

U mom neseseru se trenutno nalaze tečni i kameni puder “Mac Studio Fix”, “Cristian Dior” crveni karmin, maskara “Dior Show”, eyeliner “Givenchy”, rumenilo “Mac”, sjene za oči “Mac”. Dnevni make-up ne bih mogla zamisliti bez pudera, maskare, eyelinera, rumenila i ruža za usne. Od kozmetičkih brandova najviše povjerenja imam u “Mac”, “Dior” i “Chanel”.

Zdravlje

Za zdravlje svakodnevno jedem mnogo voća i svježeg povrća, prakticiram jogu i džogiram, ali ne u zimskoj sezoni, jer ima previše smoga.
U mojoj porodici su svi dobrog zdravlja i dugovječni su, tako da nemam predispozicije za neke bolesti. Svakako vodim računa o ishrani. Ono smo što jedemo.

Imala sam poteškoća s bolovima u leđima, jer sam godine provela vježbajući klavir. Ali, sve sam probleme rješila jogom i preporučujem je svima. Prakticirajući je, stavljamo svoj um i tijelo u savršen sklad i, što je najvažnije, ne trujemo tijelo lijekovima. Od dodataka prehrani koristim kalcij, magnezij i B12.

maja milinkovic novo2

FIZIČKA VJEŽBA

Obožavam trčanje. Opušta me, daje mi energiju, jednostavno je savršeno za mene. Jogu prakticiram svakog dana, a trčim tri puta sedmično.

DIJETE

– Nikad nisam bila na dijeti. Kad osjetim da mi organizam treba čišćenje, uvedem sebi dane kada jedem samo svježe voće i povrće. Savršeno djeluje kao detoks i osjećam se preporođeno. Najduža takva kura trajala je sedam dana. Pravila sam razne salate od voća i povrća, nisam pila kafu, niti unosila šećer ili čokoladu.

MENTALNO ZDRAVLJE

Ne patim od depresije, ali za sva melanholična raspoloženja, stresove i sve čime nas život iskušava, muzika i pjevanje moj su najbolji lijek. Kad pjevam, ništa me ne boli.
Kako reagiram kad sam ljuta? Oh, mene je veoma teško naljutiti, ali kad to neko učini, onda moja ljutnja dugo traje. Povučem se i izbjegavam svaki vid komunikacije s tom osobom. Naljutiti me mogu osobe do kojih mi je stalo.

MUZIKOTERAPIJA

Muzika je moj najbolji lijek! Pjesma koja me opušta je “Berlin Calling” Paul Kalkbrenner, a ona koja me pokreće Bob Sinclair “Love generation”.

DUHOVNA HRANA

Dušu hranim konstruktivnim, inspirativnim razgovorima sa svojim prijateljima, druženjem, smijehom, humorom, muzikom, pjevanjem. Knjiga koja promijenila moje svjetonazore je “1984” George Orwell. Trenutno čitam “Tvrđavu” Meše Selimovića, i to četvrti put u životu. I sigurno ću je još toliko puta pročitati. Neke knjige su za cijeli život. “Tvrđava” je jedna od njih.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti