Anđelka Prpić: Prije šest  godina i nekoliko sati jedan mali odabrao je baš nas za svoju porodicu

Piše: Redakcija

Poznata glumica Anđelka Prpić uz dirljivu porodičnu fotografiju obznanila je da njen sin Jakša slavi šesti rođendan.

-Prije šest  godina i nekoliko sati jedan mali odabrao je baš nas za svoju porodicu…Baš mene za svoju majku. Kakva privilegija. Zahvalna – napisala je Anđelka uz fotografiju sa sinom.

Koliko je posvećena sinu znala je isticati u svim svojim intervjuima. Osim poslovnog uspjeha, ova rođena Požarevčanka zna formulu kako sačuvati bračnu idilu s beogradskim ugostiteljem Darijem, te uz sve obaveze biti dobra majka šestogodišnjem sinčiću Jakši.

– Kod nas je turbulentno. Moj i suprugov posao nemaju definirano radno vrijeme. Tako živimo, fleksibilni smo, imamo razumijevanja, a kada imamo vremena, trudimo se da putujemo zajedno. To su nam najslađi momenti, uspijem da uhvatim taj trenutak i da ga maksimalno iskoristim, ne baveći se nekim tračarijama kojima bih se u kući bavila. Sa sinom volim da idem na dječije pozorišne predstave,  u kino, da slažemo lego, crtamo, šetamo. To su mi omiljeni momenti – kaže Anđelka za  „Azru“ i otkriva kako sin reagira kad vidi mamu na televiziji.

Anđelka sa sinom Jakšom

– Današnja djeca su toliko zrela i širokih shvatanja, pametni su i sve razumiju. Jakša ima tu neku emotivnu zrelost s kojom uspijeva da sebi sve to posloži u glavi. Uostalom, Dario i ja se trudimo da ga upoznamo s našim poslovima, kako bi shvatio gdje su to mama i tata ako ih nekada nema duže. S druge strane, nekada imam priliku da prvo vodim Jakšu na snimanje da mu bude zabavno, da vidi taj proces i da mu bude jasno da tu nema nikakve magije malih ljudi u televizoru, ili da se zapita kako je mama sada i ovdje i tamo. Uzme od toga tačno koliko mu treba i kada se zasiti, on je dječak koji se igra. Trudimo se da ga time ne opterećujemo. Za Jakšu sam, prije svega, „njegova mama“. Na zimovanju se igrao s jednim dječakom koji ga je pitao: „Je li ovo ona glumica Anđelka?“, na šta mu je odgovorio: „Ne, ne, to je moja mama“. Biti njegova mama mi je najdraža uloga – govori Prpić.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti