Svečana ceremonija zatvaranja 24. SFF-a: Najboljima uručene nagrade

Piše: Redakcija

 

U sarajevskom Narodnom pozorištu  upriličena je svečana dodjela nagrada za najbolje ovogodišnje filmove u svim kategorijama te najboljeg reditelja, glumca i glumicu, a sve to u sklopu 24. Sarajevo Film Festivala.

Nagradu za najbolji igrani film osvojio je Milko Lazarov za film “Aga”.

– Hvala svima što su prepoznali naš talenat i trud. Ići ćemo i dalje naprijed, samo sa najboljim kako i znamo – rekao je on. 

Nagradu za najbolji studentski film dobila je Hajni Kis, dok je nagrada za najbolji dokumentarni film dodijeljena Nebojši Slijepčeviću.

 -Nisam bila spremna za ovu nagradu. Moram zahvaliti svojoj mami koja je preživjela mnogo toga u životu i na energiji koju sam dobila zahvaljujući njoj. Također, zahvalna sam i svom fakultetu i drugima koji su sarađivali sa mnom – rekla je Hajni. 

Oduševljenje i iznenađenje zbog nagrade nije krio ni Nebojša Slijepčević. 

– Pozitivno sam iznenađen i jako sretan zbog ove nagrade. Hvala onima koji su prepoznali kvalitet – rekao je on. 

Bh. glumac Ermin Bravo osvojio je Srce Sarajeva za najbolji kratki film. 

– Želim zahvaliti mojim glumcima i producentima koji su vjerovali u mene i moju priču. Cijenim to mnogo. Ovdje sam od samih početka Festivala i nikada nisam vjerovao da ću se takmičiti i pobijediti. Ova nagrada je za mog tatu – rekao je poznati glumac. 

Srce Sarajeva za najboljeg glumca osvojio je Leon Lučev.

– Hvala onima koji su me izabrali. Uvijek imam nešto za reći, a sada sam ostao bez riječi. Osjećam se fenomenalno. Ovo je bio najteži film do sada, s najtežom temom. Hvala svima od srca – rekao je Leon prilikom obraćanja prisutnima. 

Najboljom glumicom proglašena je Zsofia Szamosi koja nije prisustvovala svečanoj ceremoniji dodjele nagrada. 

– Žao mi je što nisam mogla doći preuzeti nagradu. Cijela ekipa i moja porodica su mi bili velika podrška tokom snimanja ovog filma. Hvala mnogo svima – poručila je ona. 

Ioana Uricaru proglašena je najboljim direktorom filma.

– Moram ovu nagradu podijeliti s mojom ekipom i glumcima. Veoma sam počastvovana. Sarajevo je ukralo moje srce prije 10 godina, a sada i ja imam Srce Sarajeva. Hvala – rekka je. 

Podsjećamo, ove godine predstavljeno je deset igranih filmova, 23 dokumentarna filma te deset kratkih filmova.

 

Foto: Jelena Nišić

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti