Strogi protokoli Kraljevske porodice: 10 pravila o trudnoći, porođaju i djeci za koje niste znali

Piše: Redakcija

Uobičajena pravila kojih se kraljevska porodica mora strogo pridržavati poput načina oblačenja, sjedenja, ishrane,  nam i nisu neka nepoznanica, ali da buduće mame imaju toliko pravila niste mogli ni zamisliti.

Kraljica mora saznati za porođaj prije svih

Prema protokolu, kraljica prva mora čuti vest o porođaju u porodici. Kada se rodio princ Džordž, navodno je William svoju baku zvao putem kodiranog telefona, kako bi joj rekao dobre vesti. Ali bez brige, Kateina porodica je bila sledeća na redu za srećne vijesti.

Mama na dan rođenja mora službeno pokazati bebu javnosti

Kada je Kate neposredno nakon porođaja sa savršenom kosom, šminkom i štiklama, i to sva tri puta, ponosno izašla u javnost, očigledno to nije njena puka želja, već tako nalaže standardni protokol.

Rezultat slika za william kate prvo predstavljanje bebe

Buduća mama ne smije imati darivanje za bebu

Stručnjaci za kraljevsku porodicu kazali su kako je ovaj običaj zabranjen, te da prije svega, darivanje kao takvo nije uobičajena pojava u Velikoj Britaniji, a s druge strane kako je porodica bogata, misle da bi bilo neprikladno imati i darivanje.

Ne otkriva se pol djeteta

Svijet nije znao pol novorođenih beba Kate i Wiliama sve do službenih objava, a moguće je da ni sami roditelji nisu znali. Navodno, zaista nisu znali pol princa Luisa sve dok nije bio rođen, ali onda opet, možda je to samo bio njihov lični izbor.

Sva deca kraljevske porodice na krštenju nose istu odeću

Navodi se da su doslovno sva britanska kraljevska deca nosila su istu haljinu na krštenju. Masivna čipkasta haljina je replika haljine za krštenje iz 1841. godine, koja je prvi puta korišćena na obredu najstarijeg djeteta kraljice Viktorije. Princ Čarls i Vilijam su čak nosili original, a nešto kasnije je sačuvana u kraljevskom arhivu pa je 2008. napravljena njena replika za novorođene bebe.

Roditelji odlaze na porodiljsko odsustvo

Tehnički, biti član kraljevske porodice i je posao, što znači da nakon dolaska bebe roditelji imaju pravo na porodiljsko. Kate je još uvek na odsustvu nakon rođenja princa Luisa, dok Vilijam obično na dvije sedmice obustavlja sve svoje obaveze.

Kraljevska porodica prvu službenu fotografiju dijeli preko društvenih mreža

Iako ovo pravilo nigde nije službeno zapisano, već smo naučili da kraljevska porodica uvek prvu službenu fotografiju deli na svom Tviter i Instagram profilu.

Mame moraju dojiti

Nakon što su se godinama i generacijama oslanjale na dojilje moderne kraljevske mame se u moderno doba podstiču da same doje svoju djecu.

Srodna slika

Kraljevske bebe imaju posebnu dekicu

Dekice princa Luisa, princeze Šarlot i princa Džordža izgledaju identično kao one kojima je princeza Diana umotavala princa Vilijama, to je zato što praktično i jesu. Za kraljevske bebe izrađuje se posebno ćebe od merino vune i pletene čipke.

Kraljevska djeca moraju da dobiju ime s posebnim značenjem

Poditelji moraju da odabrati ime koje tradicionalno potiče iz njihovog porodičnog stabla. Princ Džordž je dobio ime po ocu kraljice Elizabete, a princeza Šarlot po svom dedi, princu Čarlsu.

 

Pročitajte još