Kako izgledaju dvojnici holivudskih zvijezda: Sličnost je nevjerovatna

Piše: Redakcija

Filmski studiji u Hollywoodu nikada ne bi doveli u opasnost živote svojih najvećih glumačkih imena. Baš iz tog razloga za snimanje filmova i serija koje posjeduju opasne scene angažuju se dubleri. To su osobe koje dovoljno liče na određenog glumca, a koji nemaju uopće strah od izvođenja vratolomija. Za vas smo izdvojili nekoliko dvojnika najvećih holivudskih zvijezda. Da je sličnost nevjerovatna smatramo da ćete se složiti.

Dubler slavnog Brad Pitta u filmu „Svjetski rat Z“ bio je David Paterson, a o tome se pisalo i prije samog izlaska filma. Dok je Brad na svom računu iz dana u dan gledao sve veću cifru, škotski glumac za 18 sati snimanja zaradio je samo oko 158.88 maraka. Da, da, bio je plaćen svega oko 8 maraka po setu.

Bivši igrač američkog fudbala Tanoai Reed, kada je okončao svoju nogometnu karijeru vjerovao je da su napor i fizički angažman daleko iza njega. Planove mu je pokvario rođak, glumac, Dwayne Johnson zamolivši ga da bude dubler u filmu „Kralj škorpiona“. Reed je pristao misleći da je to samo jedan angažman, no The Rock ga je za sobom povukao te on za njega snima skakanje iz zgrade i automobilske nesreće.

Iako mnogi misle kako je Arnold Schwarzenegger doradio apsolutno sve akcijske scene, ipak to nije slučaj. Film koji ga je proslavio i obilježio „Terminator“, smatra se jednim od najorginalnijih filmova ikada, a one najteže scene ipak je odradio njegov dvojnik Peter Kent. Peter je zbog konstrukcije i izgleda bio savršen odabir, a godinama kasnije i njihova saradnja se nastavila.

Nije se morao samo Hugh Jackman dobro pripremiti za ulogu u ‘Wolverineu’, već i njegov dubler Daniel Stevens, kako bi postao X-Men. Koliko Stevens neodoljivo liči na svog holivudskog kolegu, naročito kada je nosio Wolverineov kostim, govori i podatak da je Jackmanova kći jednom prilikom zamijenila Stevensa za svog oca. Daniel Stevens dublirao je i za Ryana Reynoldsa, Chrisa Pinea i Charlieja Hunnama.

Zoë Bell smatraju jednom od najboljih dublerica u filmskoj industriji, koja se već dokazala uskačući umjesto Lucy Lawless u „Kseni – princezi ratnica“, ali i Ume Thurman u „Kill Billu“. Upravo je ona bila omiljena Tarantinova dublerica, a onda se umorila od filmske industrije i 2013. odlučila na kratku pauzu. Vratila se četiri godine kasnije kao dublerica Cate Blanchett u filmu „Thor: Ragnarok“.

Ako ste pomislili da je sve scene u ‘Piratima s Kariba’ snimio sam Johnny Depp, prevarili ste se. Jacka Sparrowa, osim njega, u opasnim je scenama odglumio njegov dubler Tony Angelotti. Ono od čega strahuju svi dogodilo se upravo Angelottiju. Povrijeđen je  u toku snimanja „Pirata s Kariba: Mrtvačeva škrinja“ te je čak tužio studio Walt Disney Co zbog nemarnosti.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti