Kraljevska pravila koja ne smije prekršiti ni kraljica Elizabetha II

Piše: Redakcija

Niko nije iznad zakona a to govori i činjenica da čak najuticajniji članovi u društvu ne smiju prekršiti određena pravila. Za razliku od drugih kraljevska porodica pored pravnih ima i svoja određena pravila kojih se mora pridržavati.

Kraljevska porodica ne može glasati

Razlog zbog kojeg kraljevska porodica nema pravo da glasa jeste upravo taj da ukoliko bi imali to pravo i kazali ko je njihov favorit uskoro bi ta osoba imala simpatije u cijeloj Britaniji.

Ne mogu igrati Monopol

Princ Andrew je prvi koji je priznao na jednom javnom nastupu da članovima kraljevske porodice nije dozvoljeno da igraju ovu društvenu igru.

Njihova odjeća ne smije slati nejasne poruke

Od članova kraljevske porodice se očekuje da vodi modu na malo sofisticiraniji način te da se drugi ugledaju na njih kada je moda u pitanju. Zbog toga njihov izbor odjeće ne smije slati dvosmilene poruke. Njihova odjeća mora biti skromna s dozom profinjenosti.

Poklone moraju primati ljubazno

Bilo koji poklon koji je za članove kraljevske porodice mora se primiti na najljubazniji mogući način. Kraljica je ta koja prva pregleda poklone a nakon toga odredi ko čiji poklon sije zadržati.

Ne smiju jesti nakon što kraljica završi s jelom

Bilo ko ko želi večerati s kraljicom, uključujući i članove porodice, moraju se pridržavati ovog pravila. To pravilo uključuje da svi moraju za stolom oponašati kraljicu tako da u slučaju ako ona prekine s jelom i svi ostali moraju učiniti isto.

Foto: Bright side

Pročitajte još