Elon Musk: Za sat vremena na poslu zaradi blizu milion dolara

Piše: Redakcija

Vlasnik kompanije “Tesla” Elon Musk nedavno je u intervjuu za “The New York Times” izjavio kako njegov radni dan traje skoro dvadeset sati dnevno, a da sedmično skupi oko 120 radnih sati. Nakon što je vrijednost njegove kompanije u ovoj godini porasla za 11 procenata, stručnjaci su izračunali kako je Musk samo tokom ove godine taradio 1,43 milijarde dolara. Uzevši ove podatke u obzir, stručnjaci “Business Insidera” izračunali su da jedan radni sat Elona Muska košta nevjerovatnih 900 hiljada dolara.

U jednom od ranijih intervuja Musk je izjavio kako već nekoliko godina ima problema sa nesanicom, a još od 2011. godine nije bio na odmoru, no ni tada ne bi otišao na pauzu da nije obolio od malarije. Musk je čak i na dan vjenčanja rođenog brata prisustvovao svadbi svega 3 sata nakon čega je otišao u kancelariju kako bi održao “neodložan” sastanak. Činjenica je da ovakvim tempom rada Musk sigurno ne bi postigao veliki uspjeh, te da je uspon kompanije “Tesla” u velikoj mjeri zavisio od njegovog ličnog zalaganja.

Prema nekim pretpostavkama, Muskovo bogatstvo iznosi 23 milijarde dolara, u šta nisu uračunata njegova primanja koja ostvaruje kroz poslovanje kompanije “SapceX” u kojoj je većinski vlasnik. Musk je izjavio kako on nema garancija za svoj prekovremeni rad jer njegova zarada ovisi o realizaciji.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti