U kojim godinama života smo najsretniji? Vrhunac sreće doživimo dva puta u životu

Piše: Redakcija

Studija koja je provedena na 23 hiljade Njemaca u starosnoj dobi od 17 pa do 83 godine, pokazala je u kojim godinama života smo najsretniji. Ova studija provedena je od strane Centre for Economic Performance smještenog u Londonu. Sudionike su pitali koliko su u tom trenutku bili zadovoljni svojim životom i šta smatraju koliko će biti zadovoljni kroz pet godina. Ono što je specifično jeste da su iste ljude ispitali i nakon pet godina koje su prošle.

Rezultat slika za happyness

Istraživači studije kazali su da vrhunac sreće se postiže dva puta u žovotu i to u 23 i 69 godini života. Kako su naglasili, zabavne dvadesete i početak odrastanja pa i karijere može se mjeriti sa srećom svakog penzionera, jer nakon napornog rada godinama konačno su dobili vrijeme za odmor.

Rezultat slika za happyness

Također, istraživači smatraju da stres koji je povezan s pritiskom na poslu, zatim podizanje porodice i finansijske poteškoće utiču na razinu sreće u godinama između.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti