Abeceda današnjih veza: Zašto svi žele samo flirtationship

Piše: Redakcija

Koliko god vam zvučalo nemogućim, i danas možete srodnu dušu pronaći u nekom supermarketu dok čekate red na kasi, ali pričajmo bez bijelih rukavica i realno, veće šanse za sudbinski susret ipak imate na društvenim mrežama. Pa kad je već tako, vrijeme je da se upoznate i s novim terminima i oblicima veza danas.

Scenarij 1., upoznali ste se u baru, preko prijatelja ili pak aplikacije, izlazite već neko vrijeme, već sanjarite da ga predstavite mami, a onda slijedi hladan tuš – vas druga strana vidi kao ugodnu razonodu i ništa više od toga.

Ako ste u ovoj statistici, tada se vaša situacija modernim jezikom zove situationship, ako ste pak u onoj gdje vam druga strana daje tek toliko pažnje koja će biti dovoljna da ne odustanete od nje, tada ste u nečemu što se zove breadcrumbing. Ako ste baš u grupi nesretnih gdje vas osoba ostavi bez ikakvog objašnjenja, tada se vaše stanje zove ghosting.

Novi termin koji nove generacije obilato koriste je flirtationship! Prema Urban dictionaryju, flirtationship je opisan kao situacija u kojoj redovno flertate s prijateljem/poznanikom, ali ne radite ništa konkretnije.

Druga definicija kaže da je riječ o odnosu dvoje ljudi koji pokazuju međusobno zanimanje i ne prestaju s flertanjem, ali ne mogu ući u romantični odnos zbog niza kompliciranih razloga.

Ako ste zaglibili u ovakvom odnosu, obezbijedite sebi barem poziciju gdje ćete uz flirtationship moći tražiti pravog partnera ili barem imati normalan romantični život izvan tog odnosa. Ali, najbitnije od svega je da shvatite da ćete od flirtationshipa imati najviše koristi ako ga shvatite onim što on zapravo i jeste, a to je sjajan način za skratiti vrijeme na poslu ili odnos koji će vam popuniti emotivnu prazninu između veza.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti