Ukoliko volite kikiriki trebali bi znati njegovu ljekovitu stranu

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM

Mnogo se zna o ljekovitosti kikirikija. No, kada ga prepolovite, tačno na sredini naći ćete gromuljicu koju ćete, ako ste pravi poznavalac, odmah pojesti, jer je ubjedljivo najukusniji dio ove grickalice. Osim što se radi o najukusnijem dijelu kikirikija, ova izraslina je u stvari embrion iz kojeg nastaje ova ukusna poslastica! Kada posadite kikiriki, poraste biljka a sve to počinje upravo iz ovog malog ukusnog zametka.

Kada biljka prođe oprašivanje i oplodnju, pod zemljom se obrazuju plodovi. Dok ih većina uglavnom smatra koštičavim voćem, kikiriki je zapravo mahunarka i ne raste kao orašasti plodovi na granama, već pod zemljom. I sve to počinje od najslasnijeg dijela kikirikija.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti