Dobitnici Oscara otkrili gdje čuvaju vrijedne statue: Od sefova do toaleta

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM

Holivudske zvijezde dobitnici prestižne nagrade Oscar otkrili su nakon osvajanja najvrijednije filmske nagrade da statue Oscara čuvaju na različitim mjestima, pa tako Penelope Cruz svoju statuu drži u posebnoj prostorijiu koju dozvoljava prijateljima da uđu.

-Nisu sakriveni, naprotiv, možemo ih vidjeti u uglu. Ako nekome nedostaju, može jednostavno otići i uzeti ih. Ali kada završi, ostavlja ih tu gdje im je mjesto i vraća se u dnevni boravak- rekla je glumica.

Glumac Tom Hanks dobitnik je dva Oskara u dosadašnjoj karijeri, prvi je za najboljeg glumca za ulogu u filmu “Filadelfija”” 1994. godine, a drugi za “Forrest Gump” samo godinu kasnije. Hanks je na crvenom tepihu izjavio kako trofeje drži na polici pored svih ostalih koje je njegova porodica prikupila.

Ovogodišnja dobitnica Oscara za najbolju glumicu Olivija Colman izjavila je kako će novu nagradu držati na posebnom mjestu, u svom krevetu.

-Moj muž još uvijek ne zna za ovu odluku, a neće mu ni smetati- kroz smijeh je izjavila Olivia.

Glumica Gwyneth Paltrow priznala je da se ponekad plaši statue Oscara koja se nalazi u njenom vlasništvu, pa je zbog toga drži na mjestu gdje je ne može vidjeti.

-Držim Oscara na polici iza knjiga jer mi je jako čudan. Čak i nakon što sam ga dobila, nisam ga postavljala direktno na policu nego sam ga čuvala sakrivenog. Mislim da je razlog tome činjenica da sam ga dobila u teškom periodu života pa me sad asocira na toizjavila je Paltrow.

Glumac Jamie Foxx svog Oscara povjerio je svom menadžeru koji se pored toga, brine i za druge glumčeve stvari.

-Moj menadžer čuva mog Oscara kod sebe u kući jer je kod mene previše “prometno”- rekao je Foxx.

Kate Winslet svoju statuu Oscara čuva u svom kupatilu, a ovu situaciju objasnila je činjenicom da mnogi njeni gosti žele da vide i u rukama drže statuu, pa je zbog toga odlučila odložiti je u toalet kako bi je nakon svakog “pozajmljivanja” dezinfikovala i vratila uredno na njeno mjesto.

View this post on Instagram

What do you think about this hair color?❤

A post shared by kate winslet (@katewinsletgalaxy) on

Pročitajte još