Nevjerovatna ljepota prirode: Ovdje se kriju veličanstveni kadrovi koje stalno viđamo na Instagramu

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Lokacija koju sve češće imamo priliku vidjeti na društvenim mrežama jesu Farski otoci. Oni su jedan od najljepših i najizoliranijih otoka u Europi, a zapravo su autonomna regija Danske s nadležnošću u svim područjima osim obrane i vanjskih poslova. Ono što je posebno privlačno i atraktivno jeste priroda otoka i Atlantski okean kojim su okruženi. Osim što Farske otoke možete vidjeti gotovo svakodnevno na društvenim mrežama, predpostavljamo da gotovo ništa više ne znate o njima, pa smo stoga došli na ideju da vam kažemo nekoliko činjenica o njima.

View this post on Instagram

📸: @theolator ⠀ “The secret to happiness is freedom… And the secret to freedom is courage.”💯‼️🔥 ⠀ – Thucydides – 🇬🇷✌️🙋🏻‍♂️ ⠀ ➟Tᴀɢ ʏᴏᴜʀ ᴛʀᴀᴠᴇʟ ғʀɪᴇɴᴅ, Iғ ʏᴏᴜ ʟɪᴋᴇ ᴛʜɪs ᴘʟᴀᴄᴇ.🙋🏻‍♂️🗺 ⠀ ——————————————————— Yᴏᴜʀ ғᴀᴠᴏʀɪᴛᴇ ʜᴀᴛ ᴀɴᴅ ᴛʜᴇ ᴠɪᴇᴡ ғᴀᴄɪɴɢ ʏᴏᴜ!——————————————————— ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #faroe #føroyar #travelpassport #visitfaroeislands #lonleyplanet #canonnordic #globewanderer #traveltheglobe #faroeislands #theculturetrip #roam #folktravel #folksouls #worldnomads #thevisualcollective #travelsolo #travelguide #ourmoodydays #gameoftones #folkscenery #greatnorthcollective #wanderfolk #earthofficial #thegreatoutdoors #oceanview #roamtheplanet #welivetoexplore #discoverearth #createcommune #lifeofadventure

A post shared by Hat Shot Adventures (@hatshots) on

Farski otoci su zapravo arhipelag od čak 18 otoka, a zbog svog izduženog oblika na niti jednom mjestu ne možete biti udaljeni od okeana više od pet kilometara. Bilo gdje da se nalazite na otoku uvijek možete vidjeti Atlantski okean i ogromne valove koji udaraju od stjene.

Još jedna zanimljiva činjenica jeste da se na ovim otocima nalazi više ovaca nego ljudi, a krovovi kuća su izrazito zanimljivi. Na otocima se nalazi oko 70.000 ovaca dok je ljudi oko 50.000 pa ne iznenađuje činjenica da su krovovi većinom travnati.

Neki od otoka su međusobno povezani podvodnim tunelima. Na njima nećete zateći semafore, jer su apsolutno nepotrebni. Zanimljivo je i to kako su Farski otoci lišeni stabala, dakle ukratko, nema ih, a ona i koje možda vidite su uvezena i nisu izvorno od tamo. Ono što se tamo može vidjeti su uglavnom travnati brežuljci s oštrim vrhovima. Sve u svemu, Farski otoci su stvarno čarobna lokacija koju vrijedi posjetiti barem jednom u životu i doživjeti njihovu ljepotu iz prve ruke.

Pročitajte još