Obožavate da ih nosite, ali se lako prljaju: Ovo je način za jednostavno čišćenje tenisica

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BwArSgmAl5U/

Jedan ste od brojnih fanova “Coverseovih” tenisica, popularnih “starki” koje iz mode ne izlaze više od 40 godina. Pored toga što su lagane i jednostavnog dizajna, ove patike već godinama unazad jako dobro idu uz različite odjevne kombinacije pa zbog toga ne treba da čudi što ih vole nositi mnogi, bez obzira kom uzrastu pripadaju. Ipak, njihova najveća mana je ta što se veoma lako prljaju. No, i za ovaj problem postoji rješenje.

Jedna Twitterašica je do detalja u svom tvitu objasnila kako se ona nosi sa ovim problemom, i svoju ideju podijelila sa drugima. Ona je ispirala prljavštinu s cipela vodom, a zatim je pomiješala jednu soda bikarbonu i jednu i polovinu šolje deterdženta za pranje veša. Zatim je protrljala patike smjesom pomoću četkice za zube, a zatim ih pustila da odstoje. na kraju ih je ponovno isprala, stavila u mašinu za veš, posula dječjim puderom i ostavila da se osuše.

Jednostavno, zar ne?

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti