Zanimljivosti

Influencerica snimila srceparajući video: Nisam sposobna za normalan posao od 9 do 17 sati

Jessy Taylor, 21-godišnjakinja s Floride, u svijetu je Instagrama tek jedna  u nizu influencerica s nešto više od 100 hiljada pratitelja, a onda je snimila srceparajući video koji se brzinom munje proširio društvenim mrežama. Naime, Instagram joj je početkom mjeseca zbog pritužbi deaktivirao profil, ona je na YouTube postavila video pod naslovom “Stop reporting my Instagram”. To bi vjerovatno bio samo jedan u nizu videal sirote influencerice, ali njegov sadržaj je izazvao mnoge kometare te je ima skoro dva miliona pregleda. 

U videu, grcajući u suzama Jessy moli korisnike Instagrama da joj prestanu prijavljivati profil jer je ona bez njega “ništa” i kako nema nijednu vještinu potrebnu za “normalan” posao. Jecajući je gledatelje obavijestila kako ona jednostavno nije stvorena za posao koji se obavlja od 9 do 17 sati  te da nikada neće biti “radni materijal”.

View this post on Instagram

make me a priority 💌

A post shared by Jessy Taylor (@jessytaylorduh) on

Ova nekadašnja radnica u “McDonald'su” je navelakako se tome ne bi vratila jer je tada bila gubitnica, a sada zarađuje online i ima (carstvo) od 100.000 pratitelja. Također, osvrnula se na svoje kritičare za koje je kazala kako ju žele prilagoditi svojim malograđanskim idejama, odnosno odlasku na posao, ali ih je i optužila da oduzimanjem njenog  profila i sredstava za život od nje žele napraviti “siromašnu prostitutku na methu”. 

Komentari koji su ispod videa su negativni. Nije naišla na odobravanja, a komentatori su je prozivali zbog njene percepcije o tome kako se ona može ostvariti samo putem novca. Uz negativne, bilo je i mnoštvo sarkastičnih komentara pa je tako jedna komentatorica pretpostavila da bi i ona bila uznemirena da je “plaćaju da ne radi”. 

 

Pratite nas na društvenim mrežama