Imate problem sa kolegama na poslu: Ove tipove trebate držati dalje od sebe

Piše: Redakcija

Foto: Instagram
https://www.instagram.com/p/BwuraoRhq8Q/

Svjesni smo da ne možemo utjecati na sastav radnog kolektiva, te da nam neki od njih naprosto znaju zagorčavati život, tako da je najbolja opcija klonuti se takvih osoba. Psiholozi savjetuju da je potrebno čuvati svoje mentalno zdravlje ukoliko radimo u nezdravom okruženju. Budući da na poslu provodimo veći dio našeg vremena zdrava radna atmosfera od velike je važnosti .

Iako prijatelje možemo birati, kolege ne možemo, zato bi bilo najbolje neke od njih držati dalje od sebe. Zbog toga vam savjetujemo da se probate klonuti ovih tipova osoba.

Brbljavci

Dakako, ured je dosadno i blago deprimirajuće mjesto ukoliko nemate s kime podijeliti dojmove oko najnovije serije ili o smiješnom događaju na putu do posla. Ali, ako svako malo kolega/ica započinje s nekim razgovorima odnosno vas zapričava dok vi radite. To može biti kobno za produktivnost u uredu. Postoje osobe koje svoje radno mjesto doživljavaju kao mjesto za druženje više nego mjesto gdje se radi.

Kolege koje vam rade iza leđa

Ovakve osobe znaju biti vrlo lukave i na početku vas očarati ljubaznošću i šarmom, sve dok se ne opečete. Mogli bi ste se vrlo neugodno iznenaditi kad saznate kako su oni komentari o šefovima ili kolegama koje ste mu dali u povjerenju u međuvremenu saznali svi u uredu ili da je ideja koju ste osmišljavali danima iznenada postala njegova.

Mučenici

Da ovakva vrsta kolega ne postoji kompanija bi zatvorila svoja vrata i proglasila bankrot, bar kada se oni pitaju. Ovakve su osobe uvjerene kako su ‘stubovi’ kompanije te da bi se bez njih sve raspalo. U redu, svi smo skloni tu i tamo prigovarati zbog stresa na poslu ili količine posla kojoj smo svakodnevno izloženi, ali zaposlenik koji se smatra mučenikom provodi najveći dio svog dana na poslu žaleći se kako svi puno manje rade u usporedbi s njime.

Kolege koji vole tračati

Tračeri znaju sve o svima. Oni zapravo ‘žive’ za trač. Često su zabavni, ali pripazite zanimaju li se indirektno i za vaš život, jer budite sigurno da i to rade. Najbolje se držati podalje od takvih kolega.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti