Prošlo je 20 godina: Ovako je izgledao nastup Dine Merlina na Eurosongu u Izraelu

Piše: Redakcija

Večeras se održava veliko finale 64. izbora za najbolju pjesmu Evrope u Tel Avivu. U dvije polufinalne večeri predstavili su se izvođači iz 41 zemlje. Na velikoj sceni u finalnoj noći nastupit će  Grčka, Bjelorusija, Srbija, Kipar, Estonija, Češka Republika, Australija, Island, San Marino i Slovenija. Sjeverna Makedonija, Nizozemska, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbajdžan, Danska, Norveška, Švicarska i Malta koji će se  takmičiti zajedno za “velikom petorkom”, koju čine Britanci, Španci, Njemci, Italijani i Francuzi, a direktan plasman u finale ima i Izrael kao zemlja domaćin. 

Bosna i Hercegovina ove godine nema svog predstavnika, ali mi smo se prisjetili nastupa Dine Merlina, odnosno Dine & Beatrice koji je održan tačno prije 20 godina također u Izraelu. Dino je nastupio s pjesmom “Putnici” koju je otpjevao na bosanskom i francuskom jeziku.  “Putnici” osvajaju do tad najbolje 7. mjesto, sa 86 bodova.

Ovako je izgledao nastup.

https://www.youtube.com/watch?v=KsEZfNm3vEU

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti