Krenuli su njihovim stopama: Slavne osobe čiji su roditelji poznati kao i oni

Piše: Redakcija

Foto: AFP, Instagram

Od koga poznate ličnosti nasljeđuju talenat? Naravno, od svojih roditelja. U Hollywoodu ima više slavnih porodica nego što mislite, samo zvijezde ne vole uvijek razgovarati o tome.

 Nena Thurman — Uma Thurman

Malo ljudi zna za to, ali majka glumice bila je vrlo poznata i popularna. Nena je rođena u plemićkoj porodici i čak je imala titulu barunice. Krajem 1950-ih preselila se u London i počela dobivati veliku pažnju. Tražili su je za naslovnicu “Voguea” i drugih popularnih magazina. Neki kažu da je Nena bila čak i muza Salvadora Dalija. Godine 1965. Nena se udala za Roberta Thurmana, vrlo neobičnu osobu, koja je bila prvi Amerikanac koji je postao budistički redovnik.Imali su četvero djece, a među njima je bila i Uma.  Sada, Nena ima 78 godina, radi kao voditeljica tibetanskog medicinskog centra.

10 Celebrities Whose Parents Were Also Famous Once

Blythe Danner — Gwyneth Paltrow

Blythe Danner započela je svoju karijeru u pozorištu, a kasnije se počela pojavljivati na TV-u. Sada ima 76 godina i još uvijek se pojavljuje u malim ulogama u filmovima i TV serijama.

Jon Voight — Angelina Jolie

Otac Angeline Jolie poznati je holivudski glumac Jon Voight, a on ima mnogo nagrada, baš kao i njegova kćerka: Oscar, Zlatni globus i BAFTA. Njegova je karijera bila na vrhuncu 70-ih i 80-ih: glumio je u filmovima “Midnight Cowboy”, “Coming Home”, “Heat” i mnogim drugim. Jedna od njegovih posljednjih uloga bila je uloga u “Fantastic Beasts”. 

https://www.instagram.com/p/ByGH7UDHUr7/

John Barrymore — Drew Barrymore

Drew Barrymore dolazi iz prave glumačke dinastije. Njeni roditelji, ujak i djedovi i bake bili su glumci, a najpoznatiji od njih bio je njen djed, John Barrymore. Rođen je u porodici kazališnih glumaca i svirao je u Shakespeareovim predstavama. Drew je jednom objavila fotografiju s holivudske staze slavnih s djedovom zvijezdom.

10 Celebrities Whose Parents Were Also Famous Once

Billy Ray Cyrus — Miley Cyrus

Prilično je očito od koga je Miley Cyrus naslijedila dobar glas – od oca Billyja Ray Cyrusa. Muzičku karijeru započeo je krajem 90-ih i još uvijek je vrlo uspješan country pjevač. Billy Ray Cyrus objavio je 13 studijskih albuma.

View this post on Instagram

#TeamMiley!!!!!!! @MileyCyrus @NBCTheVoice

A post shared by Billy Ray Cyrus (@billyraycyrus) on

Foto: Bright Side

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti