Zanimljivosti

Neobični detalji ljubavne priče Zlatana Ibrahimovića i njegove supruge Helene

Foto: Instagram

Jedan od najboljih sportista na svijetu Zlatan Ibrahimović, osim na poslovnom planu, veoma je uspješan i na privatnom. Svoj porodični život drži dalje od očiju javnosti, a u braku je s 11 godina starijom Šveđankom, bivšom manekenkom Helenom Seger. Roditelji su dvojice sinova, Maksimilijana i Vinsenta. 

No, njegova supruga Helena nije klasična žena fudbalera, što je jednom prilikom i rekla.

Ona, kako je sama otkrila u jednom od rijetkih intervjua, ne troši previše vremena na izgled, priznaje da ima prevelike usne i prekratke noge, bolje se oseća u farmerkama nego u dizajnerskim haljinama, ne voli shopping, nema kućnu pomoćnicu, uživa u brzoj vožnji na motoru i skoro nikada ne daje intervjue.

Ali u jednom je otkrila da sa svojim mužem nije zbog novca.

– Kada sam upoznala Zlatana, imao je 21 godinu, a ja 32, imala sam karijeru i bogatstvo i nije mi bio potreban fudbaler da me hrani. Bila sam samostalna, a on čak nije bio ni moj tip muškarca. Prvi put kada sam ga vidjela, zagradio je svojim Ferrarijem moj Mercedes, vidjela sam samo njegov veliki nos i zlatni sat na ruci. Bila sam loše raspoložena i izvikala se na njega. Mislim da mu se to svidjelo- rekla je Helena.

View this post on Instagram

#happymothersday ! #HelenaSeger

A post shared by Zlatan Z10 (@zlatan_z10) on

Koliko on nju obožava staje u samo jednu rečenicu.

– Kako to mislite žene? Ja volim samo jednu ženu, rekao je Zlatan Ibrahimović novinarki koja ga je pitala kakve žene voli.