Iako dame uvijek imaju prednost, u restoranskom bontonu to nije tako

Piše: Redakcija

Foto: Unsplash24

Iako je svima dobro poznato pravilo, da dame uvijek prednost, to ipak ne vrijedi uvijek. Posebno kada je u pitanju bonton u restoranu. Naime, u restoran prvi ulazi muškarac, kako bi “istražio nepoznato područje”, te pronašao odgovarajući stol i pobrinuo se za rezervaciju.

Dame imaju prednost prilikom izlaska, jer bi muškarci trebali pridržati vrata.

couple sitting near table inside cafe

Foto: Unsplash

Uloga gospodina u rasporedu sjedenja je takva da se on smjesti na stranu stola s koje može vidjeti konobara. Ako vam nešto nije u redu s jelom, pozovite konobara i pristojno, ali bez odgađanja objasnite u čemu je problem. 

Uzmete li vino, imajte na umu da čašu valja držati za nožicu, a ne trbuh – ne samo zbog otisaka prstiju nego i i da ne vino ne bi zagrijavalo. Kada je u pitanju pribor za jelo, uzimajte prvo onoj koji je najudaljeniji od vašeg tanjira. Nož se drži u desnoj, a vilica u lijevoj ruci, a kada ste gotovi s jelom vilicu i nož ostavite da stoje paralelno jedno do drugog. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti