Luksuz koji vrijedi vidjeti

Piše: Redakcija

Ljeto je na vrhuncu. Ostavite iza sebe gradske vrućine, dosadne sastanke i ljude i krenite na odmor. Možda baš ove godine je vrijeme da sebi priuštite ljetovanje o kakvom ste uvijek sanjali. Pronađite svoje savršeno mjesto za relaksaciju i bijeg od svega, ali i mnoge zabavne i kulturne događaje koji će vaš odmor pretvoriti u bogato iskustvo vrijedno pamćenja. Daleke zemlje, drugačiji hoteli i vrhunski luksuz nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pa neće sigurno ni vas. Zato, takve i birajte ovog ljeta. Ovo godišnje doba je idealno i da konačno u sebi probudite avanturistički duh i doživite nešto potpuno novo.

Donosimo vam ideju kako da steknete novo iskustvo te da uživate maksimalno. Hoteli koji imaju jedinstveni šarm, bilo da je riječ o prostorima koje su uredili poznati dizajneri poput Giorga Armanija ili su jednostavno smješteni daleko od civilizacije, savršen su izbor. Svojim eksterijerima i interijerima oduzimaju dah, a opremljeni su raznim uslugama i sadržajima koji vam osiguravaju bezbrižni odmor i tetošenje kakvo zaslužujete. Iako ćete možda morati izvodjiti više novca, budite sigurni da će vam se ovaj odmor itekako isplatiti. 

Pripremite se za najnevjerovatniji odmor u svom životu.

AVANTURA KAKVU VOLITE  

Amangiri Aman Resorts nije samo običan hotel ili odmaralište, već oaza udobnosti i stila u najdramatičnijem pustinjskom krajoliku Sjeverne Amerike u Južnom Utahu. Gosti ovdje dolaze da bi se udaljili od svega, okruženi upečatljivom arhitekturom i fantastičnom netaknutom prirodom. Izgradnja ovog resorta zahtijevala je „Kongresni akt“, jer je prostor okružen mnogim nacionalnim parkovima.

Ovdje možete iskusiti penjanje po visokim stijenama, voziti se preko netaknutog krajolika u balonu te ići kajakom jezerom Powell. No, to su samo neke od aktivnosti. Odmaralište će ispuniti svaku avanturu i aktivnost koju volite. Naravno, ako ostanete i unutar zidina odmarališta, neće vam nedostajati sadržaja. Spa Amangiri se nalazi na prostranoj pustinji, nudeći tretmane za relaksaciju i zdravlje.

Apartmani u kojima tokom ljeta noćenje košta tri hiljade dolara, imaju vlasitite salone na otvorenom, privatne bazene i krovne terase. Iz svakog se pruža zapanjujući pogled na pustinju.

ODMOR SA SVRHOM 

Indonezijski otok Sumba je najbliži, ali i najekskluzivniji rođak Balija. Resort „Nihi Sumba“ se nalazi na stotinama hektara zemlje i zadržava osjećaj privatnosti u potpunosti. Kažu da, kada odmarate kod njih, ne bježite od svakodnevnog života, nego se vraćate u period u kojem se dobro živjelo. U svakom dijelu odmaralište je opisano kao „surovi luksuz“, jer naglašava važnost divljine i očuvanja prirode. Za smještaj ćete morati izdvojiti otprilike 1.500 dolara za noć. Spavat ćete u vilama ili kućicama na drvetu ako ste avanturistički tip. Iz svakog dijela se pruža nestvaran pogled na Indijski okean, tako da sigurno nećete ostati uskraćeni za jedinstvene i savršene prizore.  

BAZEN I KLUB NA PLAŽI zrače opuštajućom atmosferom i odražavaju sve prirodne ljepote otoka. Restorani nude kuhinju koja odražava lokalnu kulturu, ali ćete probati i neka jela koja nisu s ovog podneblja. Spa centar koji je smješten iznad valova Indijskog okeana ne smijete propustiti.

Ovdje ćete pronaći ukusne i svježe zalogaje voća koje uspijeva samo na Sumbi. Ako prošetate malo dalje, doći ćete do polja riže, ali i tvornice čokolade. Plantaže kakaa omogućile su da se na ovom mjestu pravi najbolji vrući kakao i najukusnija čokolada.

ARMANI HOTEL DUBAI

Osim što je interijer hotela dizajnirao Giorgio Armani, on se nalazi u neboderu Burj Khalifi. Poznato po nevjerovatnoj ljubaznosti, osoblje hotela će vas uvijek čekati spremno na nogama. Ako volite raznovrsnu hranu, ugostiteljske mogućnosti će vas zadovoljiti u potpunosti. Samo zavrtite globus i krenite na kulinarsko putovanje koje će vas iz Dubaija odvesti do srca Italije ili možda do bogate indijske kuhinje.

Hotel ima 160 soba na 39 spratova. Elegantne su, sofisticirane i potpuno prožete estetikom Armanija. Jedna noć ovdje će vas koštati dvije hiljade dolara, ali sigurno se nećete pokajati i možda ćete zbog ugođaja produžiti svoj odmor na još koji dan.

Opustite se, družite se i plešite do ranih jutarnjih sati u salonu, na terasi i klubu sa živipisnim ritmovima domaćina, ali i zvucima međunarodnih umjetnika i DJ-eva.

OTOK NA OTOKU 

Teško da ćete pronaći skrovitije mjesto za odmor od otoka Fogo u Kanadi. Poznat kao „otok na otoku“ neobični hotel „Fogo Island Inn“ se nalazi na obali Newfoundlanda i otvoren je prema divljim vodama Atlantskog okeana. Bezbrzoj je aktivnosti koje će ispuniti želje baš svakog posjetitelja. Uprkos rustikalnom položaju, smještajne jedinice su raskošne i luksuzne. Arhitektura hotela je jedinstvena i moderna, a iz 29 soba i apartmana s prozorima od poda do plafona dočekat će vas nestvarni prizori. Noć će vas koštati gotovo tri hiljade dolara, ali vjerujte nam – isplatit će se da investirate u ovakav odmor.

SAVREMENO BOGATSTVO    

Oni koji vole tradicionalni odmor na plaži, voljet će i Round Hill resort na zaljevu Mantego na Jamajci. Na 110 hektara nalaze se privatne vile i sobe s pogledom na okean i besprijekornim dizajnom interijera Ralpha Laurena. Mogućnosti za uživanje u jamajskom odmaralištu su nevjerovatne. Ako ste ljubitelj vodenih sportova, ovdje ćete isprobati zanimljive i neobične stvari, ali ako ste skloniji aktivnostima na kopnu, naći ćete bezbroj aktivnosti za sebe.

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti