Zdravko Čolić: Umjetničko ime o kojem nije govorio

Piše: Redakcija

Teško je povjerovati da nakon toliko godina uspješne karijere postoji nešto što fanovi ne znaju o popularnom pjevaču Zdravku Čoliću, no, sada se pojavio detalj koji je poznat tek rijetkima. Naime, Čola je davne 1974. godine sklopio ugovor s kompanijom “Warner Bros. Records” i snimio nekoliko singlova za njemačko govorno područje, a ono što je posebno zanimljivo je da je za te potrebe koristio umjetničko ime Dravco. 

O tome svjedoči omot njegovog albuma “Madre Mia (Meine Mutter)” koji je imao tri pjesme –  “Madre Mia”, “Rock’n Roll Himmel” i “Alles was Ich Hab”.

No, to svakako nije sve kada je njegova inozemna karijera u pitanju s obzirom na činjenicu da je 1987. godine izdao singl na engleskom jeziku  “Light Me – I’m Not a Robot Man”, kada je, također, koristio ime Dravco.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti