Tri savjeta uz pomoć kojih ćete sačuvati vašu odjeću

Piše: Redakcija

Znamo da je pranje odjeće neophodno ali je ponekad i dosadno. Razvrstavanje i pranje odjeće može biti zamorno i rijetko da nekad obraćamo pažnju šta piše na etiketi o sastavu i održavanju. Često pranje odjeće oštećuje odjeću te može prouzrokovati više štete nego koristi. Zbog toga vam donosimo tri savjeta kako da zaštitite vašu odjeću.

Odjeću najčešće razvrstavamo po bojama, ono što će je duže očuvati nije ta metoda. Odjeću je zapravo bolje prati prema materijalu. Ako odvojiš lakšu svilenu ili poliestersku odjeću od pamučne moći ćeš je prati na nižim temperaturama i kraćim programima te će potrošnja biti manja. Na taj način odjeća će duže ostati nova, a uštedjet ćeš i novac te smanjiti potrošnju struje i vode.

Slikovni rezultat za pranje odjeće

Majice perite zajedno kako ih ne bi oštetile koja ima dugmiće ili zatvarače. Preporučuje se i svu odjeću okrenuti naopako prilikom pranja kako bi duže trajala. To se posebno odnosi na odjeću s printom i majice s apliciranim natpisima.

Zatvarače na trapericama i jaknama zatvori prije pranja kako se u njih ne bi zapleli konci i vlakna. Tako ćeš smanjiti šanse da oštetiš ostalu odjeću.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti