Kad tehnika pomaže: Aplikacije koje će djetetu pomoći da uči i istražuje

Piše: Redakcija


Učinite zabavnim odlazak u vrtić ili školu uz pomoć interesantnih aplikacija koje pružaju učenje i zabavu


Tu sam

Uz aplikaciju BH Telecoma pod nazivom „Tu sam“ u svakom trenutku možete znati na kojoj lokaciji se nalazi vaše dijete. Ova aplikacija omogućava lociranje, odnosno uvid u njihovo kretanje bilo gdje da se nalaze. Ovakva usluga je idealna za roditelje koji tek šalju svoju djecu u školu i pomoću nje mogu pratiti kretanje djece od kuće do škole. Preduslov za korištenje je aktivirana opcija lociranja – GPS i pristup internetu, a praćenje kretanja drugih korisnika moguće je samo uz njihovu saglasnost. 

 

AlphaTots Alphabet

 „A“ je slovo za akciju u ovoj zabavnoj aplikaciji koja koristi 26 glagola kako bi pomogla najmlađima da nauče abecedu. Bilo da sklapaju robota, traže zakopano blago ili napadaju vanzemaljski svemirski brod, djeca će naučiti da prepoznaju slova i različite zvukove. Aplikacija sadrži slagalice, mini-igrice i pjesmice o slovima, koje uz interaktivni pristup podstiču mališane da sami izrecituju abecedu uz mnogo zabave, smijeha i igre.

 

Uvod u matematiku by Montessorium

Kao i većina roditelja, sigurno ste se trudili matematiku učini što zanimljivijom i pristupačnijom djeci. Od laganih kvizova i podrške u domaćim zadaćama. Ako dijete i dalje ne pokazuje nikakav interes za matematiku, vrijeme je da date i tehnologiji šansu. Aplikacija Uvod u matematiku ima poprilično jednostavan dizajn, ali ne dopustite da vas on zavara. Kroz ovu igricu u kojoj se ponavljaju o mijenjaju objekti po ekranu, djeca će lakše shvatiti brojeve od 0 do 9. Igrica posjeduje jasne verbalne upute koje ovu aplikaciju čine još zanimljivijom.

 

A Parcel of Courage

Nova interaktivna igrica pod nazivom „Parcela hrabrosti“ nadahnjuje i jača porodične veze na veoma mudar i lijep način. Aplikacija je idealna za djecu u dobi od tri do šest godina, koja im pomaže da ojačaju porodične veze i obogaćuju dječija srca, te razvija njihove intelektualne sposobnosti. Aplikacija poziva da pomognete trojici dječaka i baki da prevaziđu strah od letenja kako bi ostvarili svoje želje. Ovo je samo jedna od aplikacija kroz koju se uz pomoć interaktivne aktivnosti pričaju interesantne priče u kojoj članovi porodice pomažu jedni drugima. Osmišljena je kako bi pomogla djeci da kroz pričanje priče bolje razumiju njen sadržaj i unaprijede snalaženje u prostoru, radnu memoriju, koordinaciju oko-ruke, praćenje toka radnje i rješavanje problema.

 

Bugs and Buttons

Djeca predškolskog uzrasta obožavaju ovu šarenu i zabavnu aplikaciju, koja predstavlja 18 interesantnih igrica edukativnog karaktera. Vaš će mališan biti zadubljen u igrice poput križić-kružić, spajanja tačkica i slično. Jedna od najboljih stvari kod ove pametno dizajnirane igrice, jest da se prilagođava sposobnostima djeteta, kako bi se frustracije svele na minimum. Dolazi u nekoliko nivoa, a garantira dobru zabavu i učenje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti