Zvijezde omiljene turske serije ima bosansko porijeklo

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Turska glumačka zvijezda Canan Ergüder ponovo je osvojila srca bh. publike. Glumicu koju najbolje pamtimo po ulozi Ede iz popularnog turskog serijala “1001 noć”, sada imamo priliku gledati u seriji “Rat ruža”, koja je za kratko vrijeme postala veoma popularna. 

No, malo je poznato da Canan koja u  ovoj seriji igra opaku Gulfem Sipahi ima bosansko porijeklo. A prilikom njenog prvog dolaska u BiH prije četiri godine, oktrila je da se u Sarajevu odmah osjećala kao kod svoje kuće. 

View this post on Instagram

By @muhsinakgun

A post shared by Canan Erguder (@cananerguder1) on

Iako u Turskoj važi za veliku zvijezdu, Canan ne voli status celebrityja, niti živi na takav način. Paparazzima je praktično nemoguće doći do nje. Jedno vrijeme je živjela u Americi, ali je ipak New York zamijenila Istanbulom. 

– U Americi sam živjela 14 godina, to je veliki period mog života. Sve je počelo sa školom. Prvo sam bila u Pensilvaniji, u malom gradu Lancaster, a onda sam se preselila u New York City, gdje sam magistrirala glumu. I baš kao i svaki drugi glumac i glumica, radila sam kao konobarica u restoranu i nastojala odatle početi glumački posao. A onda je moja sestra, koja je inače iz komercijalnog svijeta, proslijedila moje fotografije jednom reditelju, on ih je proslijedio agenciji, da bi me nakon toga agencija kontaktirala dok sam bila u Americi, i tako se desilo da sam se vratila u Tursku zbog snimanja TV serije. Međutim, nisam mislila da ću živjeti tamo, mislila sam da ću iz Amerike putovati gdje budem imala posao. Nisam ni pomislila da ću se vratiti u Tursku, ali jesam i zato u životu nikad ne treba reći nikad – otkrila je. 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti