Mali trikovi za velike žene: Fizičkom aktivnosti protiv pušenja!

Piše: Redakcija

Možda je baš danas idealan dan da prestanete puštiti. Nije lako, ali pokušajte. Kad vas uhvati želja za nikotinom, uzmite žvakaće gume ili bombone bez šećera, pojedite neko voće, popijte čašu vode. Uz to, nađite neki hobi ili fizičku aktivnost koja će vas toliko zaokupiti da ćete sigurno zaboraviti na potrebu za cigaretom. U početku će sigurno biti teško, ali iz  dana u dan postajat će sve lakše živjeti bez cigareta.

POBIJEDITE DEPRESIJU

Depresija se šunja polako, kreće kao umor, bezvoljnost, mrzovolja i želja za samoćom. Ako joj se u tim trenucima prepustite, uvuči će vas kao vir. Zbog toga joj se morate opirati koliko god možete.

Prihvatite je kao i bilo koju drugu bolest, s kojom se živi i radi. Natjerajte se da obavljate svakodnevne aktivnosti koliko god da za njih nemate volje. Na taj način podižete sebi motivaciju.

Pomoći vam mogu i preparati koji ne stvaraju nikakvu zavisnost niti vas mijenjaju psihički. Preporučuje se SAMe, aminokiselina koja se u vodičima dobre kliničke prakse navodi kao pomoć kod blage do umjerene depresije.

SALATA ZA SVE

Još malo vremena je ostalo za pripremu zimnica i salata koju možda vaši mališani i ne vole. No, ne brinite, mi imamo odličan trik kako će je oni i koji je ne vole rado jesti. Dodajte malo mrvljenog čipsa preko salate. Bit će zaista ukusno i drugačije. Čips možete dodati i preko bilo kojeg obroka.

RIJEŠITE SE MIGRENE

Muči vas migrena? Napravite obloge od limunovog soka i stavite ih na čelo i sljepoočnice i bolovi će brzo nestati. Migrene se možete riješiti i tako što ćete rastopiti nekoliko kapi eteričnog ulja peperminta u nekom drugom ulju, naprimjer kokosovom. Umasirajte ga na sljepoočnice i čelo, koristeći kružne pokrete jednu minutu.

 ČISTE I BLISTAVE PLOČICE   

Fuge i pločice u kuhinji i kupatilu prepune su naslaga i prljavštine, te vam postaje sve teže da ih očistite? Ne brinite, riješenje postoji. Napravite smjesu od jednog decilitra octa u koji ćete dodati jedan decilitar amonijaka i 4,5 litra vode. Smjesu nanesite na pločice i ostavite da djeluje 15 minuta. Nakon toga dobro isperite vodom i prebrišite suhom krpom.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti