Urnebesni video: Život s mačkom i bez mačke

Piše: Redakcija

Koliko vas samo u ovom trenutku razmišlja da nabavi mačku za kućnog ljubimca, ili kod koliko vas se upravo sada diže kosa na glavi jer ste upravo došli kući s posla i zatekli nered. Ne, niste tako stan ostavili jutros kad ste izlazili na posao. No, kad ljutnja prođe, a umiljata maca zaprede, sjetite se svih dobrih razloga zašto ste izabrali baš mačku za kućnog ljubimca. Mi vas podsjećamo na 14 i kroz simpatični video pokazujemo kako izgleda život s ovim životinjiama, a kako bez njih.

  1. Smiješne su naročito kad pokušavaju izvesti vratolomije.
  2. Pokazat će vam zanimljive ideje o tome gdje sve možete prespavati. Naime, mačke su poznate po tome da vole spavati na nekim posve neuobičajenim mjestima kao što su umivaonik, tastatura od kompjutera, list papira…Njihovim idejama nikad kraja, baš kao ni vašoj zabavi s njima
  3. Drže vas čvrsto na zemlji; ako ikad postanete previše samouvjereni, mačke će vas svojim podrugljivim pogledom podsjetiti da i niste tako posebni kao što mislite da jeste.
  4. Odlično su društvo: Mačke ne traže puno od svojih vlasnika – žele se družiti, opuštati, malo pojesti te tu i tamo malo poigrati. To ih čini savršenim kućnim ljubimcem.
  5. Vrlo su umiljate: Uvijek je po njihovom i samo onda kada one to žele – mačke mogu biti vrlo umiljata stvorenja koja se vole maziti sa svojim vlasnikom. Kad odluče da je vrijeme za maženje, nagradit će vas svojom ljubavlju i toplinom.
  6. Donose vam darove:  Iako vam se možda neće dopasti ako vam mačka pred vratima ostavi mrtvog miša ili pticu, morate pohvaliti i cijeniti njihovu dobru gestu.
  1. Nije ih briga ako im dajete glupa imena
  2. Jako su slatke i umiljate. Samo svakodnevno promatranje njihovog ponašanja ispunit će vam srce toplinom.
  3. Njihovo predenje je dobro za ljudsko zdravlje: Istraživanja su pokazala kako mačkino predenje može imati pozitivan utjecaj na čovjeka. Ako imate mačku ili ste ikad boravili kraj mačke koja prede, onda znate kako taj zvuk uistinu ima umirujuće djelovanje te pomaže kod smanjenja stresa i tjeskobe
  4. Uredne su: Jednom kad nauče gdje im je wc, rijetko kad će se unerediti negdje drugdje u stanu. Osim ako im se ne svidi tuš kabina. Ostavite li je otvorenu trčat će i u nju.
  5. Odličan su alarm za buđenje i neće vam dozvoliti da spavate duže nego što biste trebali. Na kraju, ona želi svoj doručak.
  6. Ne iziskuju puno brige: Neovisne su, osigurajte im ispunjenje osnovnih potreba, pokažite im malo pažnje i one će biti sretne. Bude li im nešto potrebno, pokazat će va,.
  7. Nepoželjne glodavce drže podalje od vašeg doma: Tamo gdje mačka caruje, miševa i drugih nepoželjnih glodavaca zasigurno neće biti.
  8. Naučit ćete od njih mnogo: Maca će vam pokazati kako je potrebno usvojiti opušteniji pristup životu i problemima općenito. I možda najbolji savjet; kad vam ništa ne ide od ruke, nađite sunčano mjesto, ispružite se i uživajte.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti