Djevojke zaboravite na alfa mužjaka, ovako ćete prepoznati omega frajera

Piše: Redakcija

Kada govorimo o snažnim, dominantnim muškarcima tada ih obično zovemo alfa mužjacima, no, da li ste znale da omega muškarac danas ipak dominira? Da biste ga prepoznale, morate znati da je drugačiji od alfa  mužjaka. Carol Morgan, profesorica na Wright State univerzitetu pojašnjava kako za razliku od alfa mužjaka, koji se želi istaknuti u gomili i biti neko na koga će svi obratiti pažnju, omega frajer izbjegava sukobe i prepirke. I on ima samopouzdanje samo što ne osjeća potrebu da treba biti u centru pažnje, isticati se ili takmičiti s drugim muškarcima.

Karakteristike omega mužjaka

Introvertan – Omega mužjak jednostavno većinu vremena voli biti sam.

Povučen – alfa mužjak je ekstrovertiran i karizmatičan, dok je omega mužjak ležeran. Ne pada mu na pamet da se “bori” biti “naj”, samo za stvari koje su mu isključivo bitne. Ostalo će sve ići svojim putem i odigrati se onako kako je zamišljeno.

Nježan – Omega muškarci su tipovi koji će vam masirati ramena nakon napornog dana na poslu ili se maziti s vama dok gledate film na kauču.

Ljubazan – Fokusiran je i na tuđe osjećaje i želje i zbog toga je obično ljubazniji od alfa mužjaka.

 

Suosjećajan te preferira duboke odnose – Radije svoje vrijeme provodi sam ili s malom grupicom bliskih prijatelja. Voli duge i duboke razgovore i preferira pouzdane prijatelje za cijeli život.

Želi raditi sam u privatnom ili poslovnom životu – Imat će prijatelje i poznanike s kojima će možda ostvariti saradnje, ali većinu posla radit će sam.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti