Azrini mali trikovi za velike žene

Piše: Redakcija

SAME NAPRAVITE ŠAMPON ZA SUHO PRANJE

Šampon za suho pranje možete napraviti i u svojoj kuhinji te tako za tren spasiti situaciju sa prljavom kosom. U 1/4 šolje kukuruznog škroba nakapajte nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja. Promiješajte i nanesite smjesu na korijene kose. Ostavite nekoliko minuta i zatim je dobro iščetkajte.

LAK ZA NOKTE DRŽITE U FRIŽIDERU

Rijetko koja žena ne voli lijepo uređene nokte. No, ipak zbog čestog pranja ruku i tuširanja lak se brzo ljušti. Ali njegovu trajnost je vrlo lako produžiti. Prije korištenja kratko ga stavite u frižider – najbolje bi bilo sat prije lakiranja noktiju.

JEDAN KLIK ZA MIRNU SAVJEST

Jeste li i vi jedna od onih koje ne mogu prestati brinuti jesu li ugasile električnu peć ili peglu prije izlaska iz kuće? Prestatite razbijati glavu, jer rješenje je jednostavnije nego što mislite i sastoji se samo od jednog klika. Prije nego što napustite stan, uzmite pametni telefon i fotografirajte sve uređaje za koje se najčešće pitate jeste li ih isključile.

SPASITE STARO POSUĐE

Izgorenu tavi i šerpu ne morate baciti. Moguće je obnoviti i koristi kao i kad ste je tek kupile. U zagorenu posudu ulijte vodu koju ćete zagrijati. U vodu dodajte malo soli i tako ostavite preko noći. Sljedeći dan oribajte zaprljana mjesta te ih isperite u vodi.  Abrazivna sredstva za čišćenje izbjegavajte da ne bi oštetili teflonsku površinu.

RIJEŠITE SE KORIŠTENIH STVARI I ZARADITE

Iako zvuči kao najjednostavniji način u rješavanju starih stvari iz doma, prodaja putem oglasa nije uvijek toliko jednostavna. Nikada ne znate kada će vas neko kontaktirati i kupiti. No, važno je da korištene stvari date po što nižoj cijeni, jer bolje ih se riješiti na vrijeme nego da vam zauzimaju prostor. Osim što ćete riješiti namještaja i predmeta koje ne koristite uz to ćete i zaraditi.

 

Pročitajte još