Mali trikovi za velike žene

Piše: Redakcija

PAKUJTE PAMETNO

Čizme i kapa za tuširanje savršen su spoj

Čizme umotajte u kape za tuširanje prije nego ih stavite u kofer i tako ih sačuvajte od oštećenja. Okrenite ih za 90 stepeni jer ćete ih tako lakše spakovati. Prostor možete uštediti i tako što ćete u čizme gurnuti torbicu ili nakit koji bi se mogao razbiti.

Soda bikarbona za peškire

Za mekoću peškira pomiješajte pola šoljice sode bikarbone zajedno s uobičajenom dozom deterdženta. Soda prirodno uklanja neugodne mirise i gljivice koje se skupljaju na peškirima koji ostaju vlažni nakon brisanja. Nakon ovog pranja postaju deblji i bujniji.

Riješite se crvenila    

Nervira vas crvenilo na koži? Riješenje se krije u kućnoj apoteci; čistu pamučnu tkaninu stavite  u toplo, ali ne prevruće mlijeko. Položite je na lice i opustite se na 10 minuta. Mliječna kiselina umiruje i njeguje kožu pod stresom.

Micelarna voda za čišćenje  

Kao što odlično čisti šminku, micelarna voda čisti i prljave i istrošene četkice za nanošenje šminke. Jednostavno namočite četkice u pola šolje micelarne vode, promiješajte ih malo i zatim posušite peškirom ili ubrusom te ih ostavite da se prirodno osuše do kraja.

Riješite se nadutosti

Ukoliko imate problema sa nadutošću, aktivirajte se. Utjecaj pokreta poput skakanja i džogiranja može pogurati plinove kroz crijeva prilično brzo i ključna je pomoć koja potiče funkcioniranje organa za probavu.

Orah rješava ogrebotine na namještaju

Da biste zamaskirali sitne ogrebotine na drvenom stolu i drugom namještaju, trebate ih ispolirati plodom oraha. Naime, on sadrži prirodna ulja koja daju sjaj. Nakon toga, prebrišite ogrebano mjesto suhom krpom.

UKLONITE MRLJE S DNA PEGLE    

Kamenac i prljavština na dnu pegle nešto su što vam ne treba, zato ih se riješite u nekoliko koraka.

  1. Napravite pastu za čišćenje od kašike sode bikarbone i dvije kašike tople vode. Smjesu nanesite na dno i u rupicu za paru. Ostavite nekoliko minuta da počne djelovati, površinu obrišite peškirom a rupice očistite štapićima za uši.
  2. Stavite vinski ocat u zdjelicu, umočite u njega četkicu za zube, a zatim s tim nježno pređite dno pegle.
  3. Naspite vodu u peglu i ispustite paru. Nakon toga, stavite peglu na čist peškir i trljajte ispuštajući paru.
  4. Isključite peglu i ostavite je da se osuši te je prebrišite s čistim peškirom.

Izbjegavajte „police u sredini“

Jeste li znali da su sve police u supermarketima složene smisleno? Tako su osnovne namirnice poput mliječnih proizvoda i hljeba skoro uvijek na suprotnim stranama, tako da između morate proći kroz natrpane police, pa je velika vjerovatnoća da ćete ugledati i u korpu staviti nešto što vam uopće ne treba.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti