Mali trikovi za velike žene

Piše: Redakcija

NAJLONKAMA PRODUŽITE TRAJANJE          

Image result for najlonke"     

Nove najlonke namočite u vodu, ocijedite ih i složite u plastičnu kesu te ih ostavite u zamrzivaču preko noći. Odmrznite ih na sobnoj temperaturi i pustite neka se osuše. Zbog hladnoće vlakna će ostati čvrsta i najlonke se neće izvlačiti nakon samo nekoliko nošenja.

POJEDITE STRES

Do stresa vrlo često dovodi nizak nivo šećera u krvi koji možete spriječiti jedući tri glavna obroka i manje međuobroke bez većih pauza. Neka vam uvijek pri ruci budu voće i povrće, a slatkiši tek ponekad. Ukoliko imate probleme sa padom koncentracije možete pojesti malo proteina jer će vam oni dati potrebnu energiju.

RECITE ZBOGOM URASLIM DLAČICAMA

Image result for urasle dlacice"

Prema nekim instraživanjima veća vjerovatnoća za urastanje dlačica je ako su folikuli dlaka začepljeni mrtvim stanicama kože. Zbog toga, one mogu rasti na pogrešan način i stvoriti veliki problem. No, ukoliko redovno radite piling kože – poželjno je jednom sedmično, koji sadrži mlijelnu kiselinu i manje granule, spriječit ćete urastanje.

ŽELITE LIJEPU I BLISTAVU KOŽU?

Image result for beauty skin"

U borbi za ljepši izgled pomoći će vam kocka leda koju ćete utrljati u kožu lica. Nakon što to uradite posušite je peškirom. Dobit ćete sjajnu kožu i to bez šminke. Naime, hladnoćom koja dolazi iz leda potiče se cirkulacija te se pore stisnu tako da vaše lice dobije svježi ten. Osim toga, ovako ćete spriječiti nastanak bora na licu.

ORAŠASTIM PLODOVIMA OJAČAJTE IMUNITET

Image result for orašasti plodovi"

Orašasti plodovi su namirnice koje su pune vitamina i minerala, ali i proteina te antioksidansa kao što su vitamin E, omega 3 masne kiseline i cink. Naprimjer, badem je obogaćen vitaminima te u sebi sadrži zdrave masti, pa tako pola šoljice, oko 46 cijelih i oguljenih, osigurava skoro 100 posto preporučene dnevne količine vitamina E, koji je ključan za zdravi imunološki sistem.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti