Ako želiš srodnu dušu, trgni se i poduzmi ove korake

Piše: Redakcija

Barem jednom tokom dana od prijateljice ili prijatelja čujete kako žele pravu ljubav, ali da nikako ne mogu naći srodnu dušu. Da biste našli nešto, morate prvo znati šta tražite i fokusirati se na mjesto gdje ćete to i naći. Vrijeme je da lutanjima i pogrešnim procjenama kažete: STOP. Slijedite savjete u nastavku:

Vjerujte u ljubav: Prvi korak za privlačenje druge polovice je otvaranje sebe prema ljubavi. Prvo vi sami morate vjerovati da postoji srodna duša, i što je još važnije morate vjerovati da je potpun odnos moguć tokom kojeg će biti zadovoljene vaše potrebe. Partnera je nemoguće pronaći ako ni sami ne vjerujete u ljubav.

Volite sebe: Morate naučiti kako voljeti sebe kako biste u potpunosti mogli voljeti drugu osobu. Zato, fokusirajte se na stvari koje volite u svom biću i okolo sebe.

Zaboravite na svoju prošlost: Razmišljanje o nečemu što se dogodilo u prošlosti ili razmišljajući o nečemu što vas je rastužilo samo vas zadržava i sprječava da krenete dalje. Ako ćete zadržavati svoju prošlost,znajte da ćete je, piše zdravakrava.hr, projicirati na osobu s kojom ćete pokušati ići dalje, u budućnost. Zato, ostavite prošlost tamo gdje joj je i mjesto.  U prošlosti!

Oprostite sebi: Možda mislite da ste savršeni i da sebi ne trebate niti imate bilo šta opraštati? Varate se, svaka osoba treba preispitati svoje postupke, pa i kada pronađe greške, ne biti previše stroga prema sebi, već pokušati oprostiti. Kada osoba oprašta, tada se otvaraju sve emocije.

Svoje potrebe stavite na prvo mjesto: Nedavno nas je iznenadio intervju turske glumačke zvijezde Nurgul Yesilcay, koja je priznala: Odgajana sam kao princeza. Uvijek sam dobijala ono što sam željela. Zbog takvog odgoja sam razmažena, i smatram se egocentrikom. Uvijek prvo mislim na sebe, pa onda na druge osobe. Žene, kada imaju muža ili ljubavnika počinju živjeti njihove živote. Žena ima mogućnost da rodi, da uđe u bilo koji obrazac ponašanja, a onda muškarac počinje da manipulira s njom“. No, nije li to upravo poenta, biti sebi prioritet, a onda ćete sigurno biti bolji i prema drugome. Jer kada nisu vaše potrebe zadovoljene kako možete biti sretni, i koja osoba je još sretna koja sebe stavlja na drugo mjesto, a sve drugo na prvo? Zato, već od ovog vikenda pronađite vrijeme za sebe: naučite se brinuti o sebi, vježbajte, jedite zdravo, posjetite pedikera…

Živite pune duše: Ako želite pronaći srodnu dušu, osobu koja će vas ispuniti, morate naučiti živjeti iz svoje, pune, duše. Morate biti u kontaktu s onim dubljim dijelom sebe i sa svojim željama i maštanjima.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti