Jedina kćerka kraljice Elizabethe živi u sjeni braće: Prvi put je progovorila o majci

Piše: Redakcija

Princeza Anna u razgovoru s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel  na prijemu u Buckinghamskoj palačije princeza Anne.

Princeza Anne (60)  je jedina kćerka kraljice Elizabethe, ali i najmanje eksponirana u javnosti od svih članica britanske kraljevske porodice. Mnogima je bilo iznenađenje i kad se prošle sedmice pojavila na prijemu u Buckinghamskoj palači, koji je njena majka zajedno sa bratom princom Charlesom organizirala povodom 70.godišnjice osnivanja NATO-a. No, nedavno je u rijetkom intervjuu za magazin Horse & Hound, progovorila prvi put o zajedničkoj strasti koju ona i kraljica dijele, a to je ljubav prema konjima.

-Moja majka još uvijek jaše, tako da nemam pravo na izgovor da se ne bavim jahanjem – kazala je princeza Anne.

Princeza Anna na Olimpijskim igrama u Kanadi 1976.godine

No, Annina ljubav prema konjima nije samo hobi, već iza sebe ima i učešće na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976., gdje je nastupala s majčinim konjem Goodwillom. Ni osvajanje medalja nije joj strano. Zanimljivo je da se ljubav prema konjičkom sportu nije završila na njoj, već ga je zavoljela i Annina kćerka Zara, koja u svojoj pobjedničkoj vitrini ima srebrenu medalju s Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti