Kako kraljevska porodica proslavlja praznike: Uživaju u koktelima i luduju do jutra

Piše: Redakcija

Proslava Božića i novogodišnjih praznika u britanskoj kraljevskoj porodici i nije tek formalni događaj, otkriveno je u novom dokumentarnom filu “Sandringham: Praznici s Kraljicom”, koji je emitovan u ponedjeljak na britanskom Kanalu 5. Na Badnje veče svi se okupljaju u dvorcu u Sandringhamu, a proslava počinju koktelima, koje priprema princ Philip. 

Osim za piće, princ Philip  je zadužen i za kićenje jelke. Prije ukrašavanja rezidencije, kraljica mora da odobri izabrane ukrase, dok princ Charles uvijek stavlja zlatnu zvijezdu na vrh jelke. Poslije toga svi zajedno uživaju u večeri, koja se sastoji od šest slijedova s menijem na francuskom jeziku.  U filmu je otkriveno i da na Badnje veče svi pjevaju, a u 18 sati se okupljaju u dnevnoj sobi gdje otvaraju poklone.  Iako na Badnjak odlaze kasno na spavanje, ostaju disciplinovani i na Božić rano ustaju. Tada zajedno doručkuju, pri čemu se sami poslužuju. Zatim odlaze na misu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti