Kako je Božo Vrećo izgledao na početku karijere

Piše: Redakcija

Božo Vrećo je rođen 1983. godine u Foči, odrastao je sa majkom i dvije starije sestre, a otac mu je preminuo kada je imao 5 godina. Od majke slikarke je i naslijedio talenat za umjetnost. Nikad nije išao na časove pjevanja, niti je učio da svira instrumente, ali je imao taj fantastičan glas koji je sam razvijao.

Kako je kasnije priznao, odrastao je s mnogo emocionalnih ožiljaka i neprihvatanja u provincijskoj sredini, pa je sa 27 godina svoj izraz prepoznao u sevdalinkama jer se poistovjetio sa njihovim junacima koji bi zbog ljubavi pretrpjeli sva stradanja.

Sa basistom Edvinom Hadžićem i gitaristom Dinom Šutalom je osnovao ansambl Halka što na staroindijskom jeziku označava dobrodošlicu svjetlosti.

Kao frontmen sastava Halka, bar u početku, Vrećo nije toliko insistirao na scenskom autfitu, nastupao je u jednostavnoj odeći, nije se šminkao, nije furao dugu kosu niti bradu… Ti snimci su danas rijetki na kojima možemo da vidimo kako njegovo lice zaista izgleda i vjerujemo da će iznenaditi mnoge fanove.

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti