Kate uzgaja povrće i sama pravi rođendanske torte djeci

Piše: Redakcija

AFP

O specijalnoj božićnoj emisiji BBC-a „A Berry Royal Christmas“, govori se već danima. Legendarna kuharica i TV zvijezda 84-godišnja Mary Berry ugostila je vojvode od Cambridgea, Kate i Williama, te veoma vješto gledateljima približila život u domaćinstvu Cambridgeovih i njihov odgoj troje mališana; prinčeva Georgea i Louisa, te princeze Charlotte. Princ William je otkrio kako je njegova supruga šefica u kuhinji, dok njegove kulinarske sposobnosti ne prelaze pravljenje šoljice čaja.

– U vrijeme dok smo oboje studirali na Univerzitetu St. Andrews u Škotskoj, William je zaista pokušao praviti razna jela, naročito špagete bolonjez, ali mislim da je to radio samo da bi me impresionirao – otkrila je uz osmijeh Kate.

Zdrava ishrana je prioritet mladim roditeljima, u povrću uživa naročito njihov jednogodišnji sin, princ Louis.

– Uzgajamo vlastito povrće, uključujući mrkvu, grah i cveklu, koji su apsolutni favoriti u našem domaćinstvu. Louis jako voli cveklu, a Charlotte krompir.

Gledatelji su se naročito oduševili kad su čuli da vojvotkinji od Cambridgea, poput drugih predanih majki, nije teško ostati budna do kasno u noć kako bi napravili rođendanske torte svojoj djeci.

– Postalo je tradicija da ostajem budna do ponoći praveći kombinacije raznih krema. Uložim mnogo truda, ali volim to.

Vojvoda je strastveni navijač „Aston Vile“, dok njegov najstariji sin, princ George nije.

– On ima svoje favorite, pokušao sam biti nepristrasan pa sam mu rekao da izabere da navija za klub koji želi, izuzev „Chelsea“. Naravno, izabrao je „Chelsea“ – šaljivo je ispričao William.

Šestogodišnji George je odličan crtač, pohvalio se u emisiji ponosni tata, te je i novogodišnju želju za poklon Djeda Mrazu nacrtao. Za poklon će mu, otkrili su William i Kate, kupiti nešto što ima veze s crtanjem i fudbalom.

 

Pročitajte još