Astro pića: Smoothies u skladu s vašim horoskopskim znakom

Piše: Redakcija

Kad ste rođeni? Prvo je pitanje koje se obično na prvom sastanku postavlja. Onima koji vjeruju u astrologiju ono mnogo otkriva o potencijalnom partneru. „Vi ste strijelac, a ja vaga, mislim da ne bismo bili dobar spoj“, misao je koja se nekima počne motati po glavi. Kompatibilnost u svemu je važna, naročito u odnosima, pa joj stoga mnogi teže. U vremenu sve većeg entuzijazma za astrologiju, stručnjakinja za astrologiju Alexandra Kruse odlučila ih je prilagoditi i na polju ishrane, te je razvila recepte za smoothie koji su prilagođeni za četiri elementa zodijaka.

Vatreni znakovi

Neovisnost, energija i samopouzdanje odlukuju vatrene znakove. Da ovolika količina energije ne bi splasnula vrlo je važno da osobe horoskopskih znakova kojima dominira element vatra (ovan, lav i strijelac) održe vitaminski balans u organizmu. Narandže, kruške, jagode sadrže mnogo vitamina C i kalija. Đumbir pogoduje imunom sistemu, a ako želite dodatnu porciju vatre, u svoj napitak dodajte i koje zrno crnog bibera. Najbolji smoothie, kaže Alexandra, vatreni znakovi će napraviti ako pomiješaju đumbir, zmajevo voće, jagode, narandže i crni biber.

 Zemljani znakovi

Realisti i savjesni ljudi iz grupe zemljanih znakova (bik, djevica i jarac) ne smiju zanemariti radost života i zabavu. Oni ne trebaju samo hraniti mozak i održavati energiju, već prije svega trebaju uživati svim svojim osjetilima. Za njihov smoothie su potrebni: banana, maslac od kikirikija, bademovo mlijeko, kakao u prahu, te ekstrakt vanilije

Vodeni znakovi

Osjetljivi, emotivni i nevjerovatno kreativni: to je ono što karakterizira vodene znakove, preplavljene emocijama. Njihovom ishranom, kad je o voću riječ, treba da dominira kokos, koji pruža energiju bez osjećaja natečenosti. Druga namirnica na njihovoj listi treba biti borovnica, koja ima umirujući učinak na nježne umove vodenih znakova, a sadrži i mnogo antioksidanata. Lagani i zdravi sastojci važni su za prehranu, naročito jer ne opterećuju slobodan i neumoljiv svijet misli ovog elementa. Njihov smoothie treba da sadrži: krastavac, zelenu jabuku, borovnice i kokosovu vodu.

Zračni znakovi

Znakovi kojima dominira element zraka žive u svom vlastitom svijetu. Niko nema toliku maštu kao blizanci, vaga i vodolija, pa i ne čudi što se i u ishrani moraju kretati izvan linije običnog. Kesten i liči (tropska i suptropska biljka čija je domovina Kina, a danas se njen najveći uzgoj odvija u jugoistočnoj Aziji, Kini, Indiji i dijelovima jugoistočne Afrike), njihove su namirnice. Za pripadnike zračnih znakova Alexandra je kreirala smoothie od grožđa, kestena, jabuke, manga i ličija.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti