Preporuka: Neka dekoracija bude neobična

Piše: Redakcija

Bez obzira na to kakvo vjenčanje želite, dekoriranje je segment kojem se pridaje mnogo pažnje. Ukoliko želite da vašu svadbenu zabavu svi dugo pamte, preporučujemo vam da krenete od neobične dekoracije zbog koje će se o vašoj svadbi pričati dugo. 

Vintage dekoracije

Ne postoji pravilo koje kaže da stolove na vjenčanju  morate ukrasiti isključivo cvijećem. Organizatori vjenčanja  ističu da i knjige, neobične staklene posude, ukrasi od keramike i drugi predmeti mogu poslužiti za dekoraciju koja će vašoj zabavi dati dozu vintage prizvuka. Ne zaboravite da su, uz malo kreativnosti, mogućnosti beskrajne.

 Fokus na stolicama

Navikli smo da na vjenčanjima viđamo stolice koje su ukrašene jednostavnim mašnama različitih boja. No, zašto vi ne biste promijenili ovu praksu? Preporučujemo vam da na stolice stavite neobične ukrase, til ili detalje koji u sebi sadrže cvijeće i zelenilo. Ukoliko se plašite da će ova vrsta dekoracije na apsolutno svim stolicama biti previše, onda se fokusirajte samo na mladenačke.

 Cvjetni zid

Nije tajna da mladenci posebnu pažnju pridaju fotografiranju, te da dosta energije ulože u pronalazak savršene lokacije. No, zašto ta lokacija ne bi bila u sali za vjenčanje? Jedan od najvećih trendova u svijetu vjenčanja su cvjetni zidovi koji će vam omogućiti stvaranje najljepših uspomena.

Doza romantike

Nevjerovatno je koliko rasvjeta, bilo da je riječ o sijalicama, lampama ili svijećama, može transformirati prostor i dati mu potrebnu dozu romantike. Ukoliko se odlučite za sijalice, trebate znati da ne moraju visiti samo s plafona, nego ih možete položiti preko sredine stolova, staviti oko saksija i biljaka, te njima ukrasiti ćoškove prostorije.

 Omiljena uspomena

Napravite kutak namijenjen gostima i simpatičnim porukama koje će vam napisati povodom vjenčanja. Osim što ćete na taj način ukrasiti prostor, imat ćete i prelijepu uspomenu koja će vas podsjećati na jedan od najljepših dana u životu.

 Satenske trake

Kada je riječ o dekoracijama za vaše vjenčanje, nemojte zanemariti satenske trake koje će prostoru dati sasvim novi izgled. Najbolji efekt ćete postići ukoliko njima ukrasite plafon, stolice ili vazne sa cvijećem.

 Voće kao dekoracija

Sigurno je da će većina vaših gostiju uživati u voću koje im je posluženo, no trebate znati da prije jela ono može poslužiti i kao dekoracija. Preporučujemo da, umjesto stola punog voća, izaberete neobične posude u kojima ćete po nekoliko komada servirati na svakom stolu.

Pročitajte još