Nela Hasić: Moj vodič kroz kulturu

Piše: Redakcija

Nela Hasić, regionalna direktorica ”Think pink – Zajedno smo jedno” i ”Race for the Cure” za naš magazin otkriva omiljene filmove, knjige, serije, muziku, ali i događaj koji s nestrpljenjem iščekuje.

KNJIGA

Ovo je lako, moja omiljena knjiga još iz mladosti je “Tvrđava“  Meše Selimovića, toj knjizi se vraćam stalno. Na kraju romana glavni lik Ahmet nam govori kako nema ništa bez ljubavi, a to se potpuno poklapa s mojim uvjerenjima. Odnedavno me okupira i knjiga Marka Aurelija „Samom sebi“, knjiga rimskog cara koja je nevjerovatno relevantna i u modernom vremenu u kojem živimo.

SERIJA

Omiljene serije su mi: „Gilmore girls“, zbog specifičnog odnosa između majke i kćerke, te nova serija „Succsession“, koja na napet i duhovit način daje uvid u živote multimilijardera, najviše me dojmio humor i gluma glavnog glumca Briana Coxa.

FILM

Moj najdraži film je kultni „Lovac na jelene“, režirao ga je Michael Cimino. I danas mi je u mislima ostao osjećaj nakon gledanja filma prvi put. Vraćala sam se i mnogo puta ga gledala ponovo.

MUZIKA

Muzika moje mladosti je muzika benda „Azra“. I sada se sjećam sjajnih koncerata iz sarajevskog Doma mladih.

DOGAĐAJ

U kalendaru sam zaokružila 7. mart, kada će koncert na Jahorini održati moj omiljeni izvođač, Gibonni.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti